Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην ΑΣΟΕΕ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Χθες, οι Έλληνες πολίτες είδαν με έκπληξη να οργανώνεται διαδήλωση στην οποία μετείχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αίτημα να συνεχιστεί η νοσηρή κατάσταση που διαμορφώθηκε κατά τα προηγούμενα χρόνια. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε τη στήριξή του στο άσυλο της ανομίας και της παρανομίας. Απέδειξε ότι επιλέγει - και πάλι - να ταυτιστεί με τους μπαχαλάκηδες. Προκαλεί την ελληνική κοινωνία και τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών» τόνισε.

Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τελειώσει με τις γιάφκες των κουκουλοφόρων, των κατασκευαστών μολότοφ, των διακινητών ναρκωτικών και των λαθρέμπορων εντός των Πανεπιστημίων.

«Τα Πανεπιστήμια αποδίδονται στους φυσικούς τους χρήστες: στους φοιτητές, τους εργαζόμενους, στους καθηγητές. Οι Έλληνες πολίτες στις γειτονιές τους και οι φοιτητές στα Πανεπιστήμιά τους θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς και ελεύθεροι από τη φασιστική επιβολή της άποψης ισχνών μειοψηφιών» κατέληξε.


Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του αναφέρθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη-Κικίλια, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην εφαρμοστούν οι αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων που είχαν ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντιθέτως, με τις διατάξεις που προωθεί το υπουργείο Υγείας -και οι οποίες ελπίζουμε να ψηφιστούν με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή- προβλέπεται όχι μόνο 'πάγωμα' των τιμών των φαρμάκων, αλλά και μειώσεις έως και 7% για κάποια από αυτά» εξήγησε.

Σχετικά με την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε αναλυτικά στις διμερείς συμφωνίες που υπεγράφησαν και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, πέρα από την προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων και την αύξηση του κινεζικού τουριστικού κύματος στην Ελλάδα, εργάζεται για το άνοιγμα της τεράστιας κινεζικής αγοράς στα ελληνικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, των αγροτικών.

Έτοιμα νομοσχέδια για συζήτηση στη Βουλή

Αναφερόμενος στα επόμενα νομοσχέδια, ο Στέλιος Πέτσαε είπε ότι έρχονται στη Βουλή:

1. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Κοινοτική Οδηγία σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών με σκοπό την έρευνα, τις σπουδές, την πρακτική άσκηση, την εθελοντική υπηρεσία, τις ανταλλαγές μαθητών ή τα εκπαιδευτικά προγράμματα και την απασχόληση άμισθων βοηθών.

2. Το νομοσχέδιο για τις τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

3. Την κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούν την απαλλαγή από την υποχρέωση απόδοσης του φόρου διαμονής, κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας και κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας.

4. Το αθλητικό νομοσχέδιο που αφορά στην κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων, καθώς και επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας «Ομόνοια» προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που απασχολούν την εθνική ελληνική μειονότητα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκεκριμένα την «Ομάδα Δικαιωμάτων του παιδιού».

Την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μιλήσει στην 4η «Σύνοδο της Θεσσαλονίκης» που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στο περιθώριο του «Thessaloniki Summit» θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς Ζόραν Ζάεφ και Μπόικο Μπορίσοφ.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα περιοδεύσει στην Ημαθία. Το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται για ιδιωτικούς λόγους στο Λονδίνο.