Στο κτήμα Καλαϊτζή, δύο μόλις χιλιόμετρα έξω από τη Βεργίνα θα βρεθεί την Παρασκευή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στην περιοδεία που πραγματοποιεί στο Νομό Ημαθίας.

Αφού ξεναγηθούν στο κτήμα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει κάτι που έκανε πολύ συχνά πριν από τις εκλογές. Σε έναν χώρο του κτήματος θα ανοίξει διάλογο με οινοπαραγωγούς της περιοχής για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ ο υπουργός θα έχει τη δυνατότητα να διευκρινίσει συγκεκριμένα θέματα σχετικά με αγροτικά ζητήματα που θα τεθούν στη συζήτηση.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την περιοχή, οι οινοπαραγωγοί σκοπεύουν να ζητήσουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις κυβερνητικές προθέσεις για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και της ομάδες παραγωγών αφού αναμένεται πλέον – στις επόμενες ημέρες – η δημοσιοποίηση του σχετικού νομοσχεδίου.

Τον συντονισμό της συζήτησης θα έχει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Μπαγινέτας.
Η επιλογή του συγκεκριμένου κτήματος δεν είναι τυχαία αφού έχει θέα στην πεδιάδα της Ημαθίας και βρίσκεται πολύ κοντά στον Αλιάκμονα ενώ αποτελεί και μια πρότυπη μονάδα αγροτουρισμού. Στη συνέχεια ο κ. Βορίδης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς για τα αγροτικά προβλήματα της περιοχής.