Ο μεγάλος αντίπαλος για τη Νέα Δημοκρατία είναι η… καλοκαιρία, καθώς έπειτα από πολλά συνεχόμενα Σαββατοκύριακα με βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αυτή η Κυριακή φαίνεται να είναι η πρώτη που θα έχει ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, στοιχεία που θα ευνοήσουν την αποχή.

«Είμαι εδώ και για να σας υπενθυμίσω ότι η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμη», τόνισε χθες το βράδυ από την ομιλία του στα Ιωάννινα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Στις 25 Ιουνίου έχουμε ξανά εκλογές. Οι κάλπες είναι άδειες και ο στόχος τον οποίο πρέπει να θέσουμε είναι να πετύχουμε ακόμα υψηλότερο ποσοστό στις εκλογές της 25ης Ιουνίου».

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο αργότερα στην ίδια ομιλία επανήλθε στο θέμα αυτό. «Όλοι μαζί αυτή την Κυριακή, γιατί καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη και γιατί κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν προεξοφλείται προεκλογικά. Δεν θα κουραστώ να το λέω: οι κάλπες είναι άδειες, πρέπει να γεμίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Χρειαζόμαστε σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία»

Νωρίτερα, πάνω στο πολιτικό αυτό μοτίβο, επιχείρησε να «ακυρώσει» το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρέπει να βγει πολύ ισχυρή η ΝΔ από τις κάλπες. «Ξέρετε, ακούω πολλές φορές αυτή την επιχειρηματολογία από την αντιπολίτευση “μην ψηφίσετε”, λέει, “τη Νέα Δημοκρατία, μήπως τυχόν και η Νέα Δημοκρατία είναι παντοδύναμη την επόμενη μέρα”. Κοιτάξτε να δείτε, ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Η χώρα χρειάζεται σήμερα, για να μπορέσει να διασφαλίσει τη θέση την οποία έχει κατακτήσει με πολύ κόπο ως πυλώνα γεωπολιτικής σταθερότητας, μία σταθερή κυβέρνηση την επόμενη μέρα. Χρειαζόμαστε μία σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκεντρώσεις πολιτών οι οποίοι τον υποδέχτηκαν στην Αμφιλοχία και τη Φιλιππιάδα.

Νωρίτερα, από την Πάτρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε και έναν προσωπικό τόνο στην επίτευξη του στόχου για ένα υψηλό ποσοστό -υψηλότερο από αυτό που πήρε στις 21 Μαΐου- το οποίο επιδιώκει για τις εκλογές της Κυριακής. «Ξέρω πολύ καλά ότι ένα υψηλό ποσοστό είναι μεγάλη ευθύνη για εμένα προσωπικά. Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας -και, ναι, θα πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές της 25ης Ιουνίου-, τόσο πιο βαριά η ευθύνη για μένα αλλά και για όλη την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε.

Μακεδονία

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επανέρχεται στη Μακεδονία και θα περιοδεύσει στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, όπου θα επισκεφθεί τον Πολύγυρο, τη Νικήτη και τα Νέα Μουδανιά. Θυμίζουμε ότι, όπως και σε αρκετές ακόμα εκλογικές περιφέρειες της Μακεδονίας, έτσι και στη Χαλκιδική τόσο η Ελληνική Λύση (6,8%), όσο και η Νίκη (5,4%) πέτυχαν υψηλές εκλογικές επιδόσεις, μεγαλύτερες από το πανελλαδικό ποσοστό τους.