Το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters περί πώλησης ασφαλιστικών οφειλών σε ξένα funds, διέψευσε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

«Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την πώληση 12 δις ευρώ ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών σε funds, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Νωρίτερα το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, έκανε λόγο για σχέδιο πώλησης οφειλών πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σε ιδιώτες επενδυτές, προσθέτοντας ότι το σχέδιο αφορά σε χρέη επιχειρήσεων και όχι οφειλών που είναι σε ρύθμιση, ούτε χρέη ελευθέρων επαγγελματιών.

Επιπρόσθετα αναφέρεται πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει την προσέλκυση επενδύσεων και την αντιμετώπιση ζητημάτων που επηρεάζουν τις προοπτικές ανάπτυξης, όπως τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών ενώ προσπαθεί να βρει τρόπο να ενισχύσει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού της συστήματος.

«Υπάρχει στρατηγική να πουληθούν ορισμένα assets που τα τελευταία χρόνια δεν είχε καταφέρει να εισπράξει το ασφαλιστικό σύστημα», δήλωσε ένας από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους στο πρακτορείο που αναφέρει πως το σχέδιο, του οποίου ηγείται ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, θα αφορά σε πώληση οφειλών ύψους έως 12 δισ. ευρώ, από τα 35 δισ. ευρώ των συνολικών οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και πιθανόν οι συναλλαγές να είναι πολλές.