Την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι επιθυμούν να ξεχάσουν οι πολίτες που, κάθε φορά που βρίσκουν εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να… παριστάνουν τους επαναστάτες, στέλνουν το δικό τους σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα.

Κάτι αντίστοιχο επαναλήφθηκε και σήμερα με αφορμή την επέτειο για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια κατά των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην πορεία. Στη συνέχεια τους αποδοκίμασαν έντονα. Αποδέκτες των αποδοκιμασιών ήταν οι Πάνος Σκουρλέτης, Γιάννης Μπαλάφας, Νίκος Φίλης, Νίκος Τόσκας, Θοδωρής Δρίτσας, Στέλιος Παππάς και Θάνος Μωραΐτης.



Τελικά η παρουσία της αστυνομίας, αλλά και οι ψυχραιμότερες φωνές που συμμετείχαν στην πορεία ήταν στο σημείο βοήθησαν στο να τελειώσει η ένταση και το επεισόδιο να μην πάρει έκταση.

Νωρίτερα είχε αποχωρήσει από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας, ο οποίος αρχικά είχε τεθεί επικεφαλής του μπλοκ στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.



ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥΣ

Αντίστοιχο σκηνικό στήθηκε, ωστόσο, και στα Χανιά όπου οι ΣΥΡΙΖΑίοι διώχθηκαν κακήν κακώς από τους φοιτητές που ήθελαν να τιμήσουν την ηρωική πράξη αντίστασης του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, το επεισόδιο έγινε όταν φοιτητές είδαν στη συγκέντρωση εκπροσώπους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτός ήταν και ο λόγος που «άναψαν τα αίματα» αφού οι φοιτητές ζητούσαν επίμονα να φύγουν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και όσων εκπροσωπούσαν κόμματα εξουσίας από τη συγκέντρωση.

Ύστερα λεκτικές επιθέσεις, το επεισόδιο έληξε και ξεκίνησε η πορεία στους δρόμους της πόλης.


ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ - ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ

Τέλος, ένταση και μικροεπεισόδια χαρακτήρισαν την πορεία στον Βόλο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που ολοκληρώθηκε στις 21.30, όπου συμμετείχαν φοιτητές και συλλογικότητες.

Η πορεία που ξεκίνησε από τον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας άρχισε με ένταση και μικροεπεισόδια εις βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στελεχών του κόμματος, όπως έγινε νωρίτερα και στα Χανιά.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν διακριτικά την πορεία που ακολούθησε την λεωφόρο Δημητριάδος, πέρασε από όλο το κέντρο και επέστρεψε μέσω της Ιάσονος και πάλι στο Πανεπιστήμιο, χωρίς συγκρούσεις και πρόκληση φθορών ή ζημιών, αφού ο δήμος Βόλου είχε απομακρύνει εκατοντάδες κάδους για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησαν μόνοι τους δική τους ανεξάρτητη πορεία στο κέντρο του Βόλου.