Να… επανακάμψει στην πολιτική σκηνή «που είναι μικρόβιο», σκέφτεται ο πρώην βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, όπως είπε σε συνέντευξή του στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους». Στη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και… Προκόπη Παυλόπουλο με σκληρές εκφράσεις, ενώ εξέφρασε θετική άποψη για μια «πεντάδα» πολιτικών, που αποτελεί, όπως είπε, το «σπέρμα» του στην παρούσα Βουλή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Έμπολα», είπε. «Ο Τσίπρας έφερνε κάτι επαναστατικό μέσα του, κουβάλαγε ένα κομμάτι του Τσε Γκεβάρα. Μόλις τον είδα να πηγαίνει και να προσκυνά στις Η.Π.Α και στο Πανεπιστήμιο που εδρεύει το βαθύ κράτος της Αμερικής την 15η Ιουλίου, τότε κατάλαβα, ότι δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί του. Δεν νομίζω ότι προσέφερε. Όποιος και να ήταν η χώρα θα έβγαινε από τα μνημόνια. Έχει διαλύσει οικογένειες, επιχειρήσεις. Ούτε και στα εθνικά θέματα προσέφερε τίποτα, πέρα από το ξεπούλημα της Μακεδονίας με τον τρόπο που το έκανε».

«Δεν είναι προσφυγικό, αλλά είναι λαθρομεταναστευτικό», σημείωσε. «Γιατί φοβούνται να πούνε ότι όποιος έρχεται λαθραία στην χώρα είναι λαθρομετανάστης, όπως αυτός που δεν πληρώνει εισιτήριο είναι λαθρεπιβάτης;»

«Έπρεπε τα κλειστά κέντρα να γίνουν από την αρχή» πρόσθεσε… επιτιθέμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, σημειώνοντας πως «Όλα αυτά ξεκίνησαν από τη βλακεία που είχε πει ο Πάκης καλωσορίζοντας τους μετανάστες. […] Έκαψε την Αθήνα στα Γρηγοριανά! Γιατί να θέλω έναν άνθρωπο που απέτυχε στην πολιτική και που έλεγε μήνες πριν γίνει ΠτΔ, ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι παράνομη;»

«Η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει αδυναμία αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, όπως και των εθνικών θεμάτων», υποστήριξε, αν και αναγνώρισε πως «στα οικονομικά η Ν.Δ έχει βάλει σε μια τάξη τα πράγματα».

Εκφράστηκε δε με θετικά λόγια για μια «πεντάδα» πολιτικών, παρά το γεγονός ότι συγκρούστηκε με κάποιους εξ` αυτών στο παρελθόν.

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ίσως ο μόνος που έχει δουλέψει και ξέρει από ζωή. Είναι πυξίδα και βοηθάει πολύ. Ο χρόνος γιατρεύει πάρα πολλά πράγματα. Υπήρξε μια πολύ καλή συμπεριφορά από τον Άδωνι προς εμένα για πράγματα που τον απασχολούσαν. Ο Μάκης Βορίδης από την άλλη είναι πιο χαμηλών τόνων. Ίσως φοβάται μην του ανασύρουν πράγματα από το παρελθόν. Έχω μια καλή πεντάδα στη Βουλή με τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Θανάση Πλεύρη, τον Αντώνη Μυλωνάκη, τον Μάκη Βορίδη και τον Κυριάκο Βελόπουλο που έχει κάποια στοιχεία για να πετύχει. Του λείπουν χιλιόμετρα και εμπειρία.Όταν τον γνώρισα πριν 25 περίπου χρόνια ήταν ΠΑΣΟΚ. Και να σας αποκαλύψω ότι στις εκλογές του 1996 είχα ζητήσει από τον Έβερτ να είναι υποψήφιος στα Γιαννιτσά. Ίσως επειδή ήταν ΠΑΣΟΚ μου αρνήθηκε ο Έβερτ, προτείνοντας μου να βάλω όποιον άλλο εκτός από αυτόν.»

Ερωτηθείς αν σκέφτεται ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του, δήλωσε: «Σήμερα στον ορίζοντα δεν υπάρχει κάτι που να με ελκύει. Χαίρομαι όμως που το σπέρμα της πολιτικής μου αντίληψης υπάρχει μέσα στη Βουλή».