Την πανηγυρική έναρξη του 13ου Συνεδρίου κήρυξε λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

 

«Είναι μεγάλη τιμή και είμαι ευτυχής που προεδρεύω στο 13ο Συνέδριο του κόμματος», τόνισε ο κ. Μειμαράκης που χαρακτήρισε το συνέδριο ένα «μετεκλογικό συνέδριο», μετά από τρεις μεγάλε νίκες της Νέα Δημοκρατίας.

 «Σήμερα είναι η γιορτή της Δημοκρατίας, ιστορικής σημασίας για την πορεία της ΝΔ» σημείωσε ο κ. Μειράκης τονίζοντας ότι «αισθανόμαστε όλοι δικαιωμένοι γιατί οι προβλέψεις μας δικαιώθηκαν».

 Ο κ. Μειμαράκης αναφέρθηκε στις πρόσφατες νίκες της ΝΔ, τόσο στις ευρωεκλογές, όσο στις Περιφερειακές και Αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε και στην νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές. Απευθυνόμενος μάλιστα στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε:

«Μας ζητήσατε να σας δώσουμε την δύναμη να ηγηθείτε μιας τεράστιας συλλογικής προσπάθειας. Ακολουθώντας την οδηγία σας, δώσαμε όλοι μαζί την μάχη, για να ξαναπάμε την Ελλάδα μπροστά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον».  

 Αναφερόμενος στο κόμμα της ΝΔ και στην νέα κυβερνητική πορεία του κόμματος ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Είμαστε η πολιτική δύναμη για μια σταθερή αλλαγή. Μιλάμε πια με όρους μέλλοντος. Ο λαϊκισμός ηττήθηκε και ως ιδέα και ως ενδεχόμενο, δεν πρέπει όμως να εφησυχάζουμε. Πρέπει να ακολουθήσουμε πολιτικές που εμπνέουν και που μπορούν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των πολλών.

 «Μας υπολογίζουν πια οι εταίροι μας»

Αναφερόμενος στην νέα πορεία της χώρας με την ευρωπαϊκή της προοπτική ο κ. Μειμαράκης τόνισε:

«Μας υπολογίζουν πια οι εταίροι μας. Μας περιβάλλουν με εμπιστοσύνη. Η ΝΔ πρωταγωνιστεί πια στην Ευρωπαϊκή προοπτική. Για πρώτη φορά έχουμε αντιπρόεδρο, τον Μαργαρίτη Σχοινά».

 «Διακριτοί ρόλοι και νέοι κώδικες επικοινωνίας»

Αναφερόμενος στο ρόλο του κόμματος ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε: «Αλλάζουμε τη ΝΔ όπως αλλάζουμε τη χώρα. Το κόμμα μας πρέπει να βρει τους νέους κώδικες επικοινωνίας με την κοινωνία, και να είναι διακριτό  από την κυβέρνηση».

Κλείνοντας το κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε όχι μόνο τους παρόντες, αλλά και όλα τα μέλη και τους εθελοντές που συνέβαλαν την διοργάνωση του 13ου Συνεδρίου του κόμματος.

Λίγο πριν δώσει το λόγο στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κ. Μεϊμαράκης απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Είμαστε μέλη μιας περήφανης παράταξης. Έχουμε όλοι όρεξη για δουλειά. Το στοίχημα θα το κερδίσουμε όλοι μαζί σας. Θα γίνουμε ο μοχλός που θα μετατρέψουμε το αύριο σε μεγάλες ευκαιρίες. Ξέρω ότι μας εμπιστεύεστε και μαζί θα αλλάξουμε την Ελλάδα».