Είναι οριστικό και επίσημο πια, καθώς επιβεβαιώνεται και από Λευκό Οίκο, ο  Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ  στις 7 Ιανουαρίου.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, σημειώνεται πως Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τραμπ θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα μακροχρόνια στρατηγικά ενδιαφέρονταν των δύο εθνών στην ενίσχυση της σταθερότητας, την ευημερείας και της συνεργασίας στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο. «Ο πρόεδρος Τραμπ θα δώσει έμφαση στη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε ό, τι αφορά στην 5G τεχνολογία.

 Η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στον Λευκό Οίκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκτά ιδιαίτερη σημασία, μετά τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και κυρίως το “μνημόνιο κατανόησης” που υπέγραψε ο Ταγίπ Ερντογάν με τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης, σχετικά με τις ΑΟΖ.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου 

«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καλωσορίζει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Λευκό Οίκο, στις 7 Ιανουαρίου 2020. Η επίσκεψη θα γίνει στο πλαίσιο των ισχυρών οικονομικών, πολιτισμικών αλλά και θεσμών ασφαλείας ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα που αποτελεί ένα σημαντικό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος Τραμπ θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη θέματα στρατηγικού ενδιαφέροντος, και θέματα που αφορούν την σταθερότητα και την ευημερία αλλά και την συνεργασία στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο πρόεδρος Τραμπ θα δώσει επίσης έμφαση στην ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την τεχνολογία 5G, και την προώθηση των θρησκευτικών ελευθεριών παγκοσμίως».