«Εν όψει της συνάντησης του πρωθυπουργού της Ελλάδας με τον κ. Ερντογάν νομίζω ότι οι ευχές της πλειοψηφίας των Ελλήνων συνοδεύουν τον πρωθυπουργό γιατί θα είναι ίσως η δυσκολότερη συνάντηση, όχι ως πρωθυπουργός που είναι μόνο 4-5 μήνες αλλά ως πολιτικός όσα χρόνια είναι εκλεγμένος» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να συσταθεί το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας «διότι βρισκόμαστε στο παράδοξο, ορθώς μεν ο πρωθυπουργός πήρε σύμβουλο εθνικής ασφαλείας και αναπληρωτή του αλλά ενώ έχουμε σύμβουλο δεν έχουν συμβούλιο. Η σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής ασφάλειας είναι επιτακτική ανάγκη ώστε να μη βγάζει κανείς την ουρά του απέξω και να κάνει εύκολες κριτικές.»

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι ΕΕ, ΝΑΤΟ και Frontex είναι οι «ηδονοβλεψίες του Αιγαίου», εξηγώντας: «Βλέπουν και δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Ο λόγος που τους θέλαμε να είναι εδώ δεν ήταν για να περισυλλέγουν μόνο, ήταν να κάνουμε και αποτροπή σεβόμενοι βεβαίως τους διεθνείς κανόνες. Την άποψη μου την ξέρετε για αυτή την ΕΕ, έχει εγκαταλείψει πλήρως όλες τις αρχές που είχε η ιδρυτική της διακήρυξη με πρώτη από όλες την αλληλεγγύη. Βγάζουν αποφάσεις ότι 'θα πάρουμε μέτρα και θα υποβάλλουμε κυρώσεις στην Τουρκία'. Είδαμε καμία κύρωση;»

Αναφορικά με τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο με ευρεία αποδοχή. Π«εριμένω τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού που εκτιμώ ότι θα παρουσιαστούν μετά τις γιορτές. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του κ. Μητσοτάκη και ως προς το ότι πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο και ως προς το τι θα προτείνει.»

Αναφορικά με την τοποθέτηση του κ. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ: «Υπήρχε πάντοτε ότι ένας τέως αρχηγός και ένας τέως πρωθυπουργός ποτέ δεν του στερήθηκε το δικαίωμα να έχει ένα λόγο παραπάνω σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά του κόμματός μας. Άρα είχε αυτό το δικαίωμα να εκφράσει τις απόψεις του. Συναισθηματικά πολλά από αυτά που είπε ο κ. Σαμαράς, ιδιαίτερα το κομμάτι που έκανε κριτική στην Ευρώπη εμένα με αγγίζουν, αλλά αυτή τη στιγμή το κόμμα αρραγές και με μεγάλη ομοψυχία πρέπει να στηρίζει την κυβερνητική πολιτική.»