Έως σήμερα γνωρίζαμε ότι το πανθομολογούμενο αίτημα συνδικαλιστών της Υγείας, κομμάτων και κοινωνικών φορέων ήταν να λειτουργήσουν, επιτέλους, οι 150 πλήρως εξοπλισμένες, αλλά κλειστές κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας.

Δεν πρόλαβε, όμως, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας να αποδεχθεί σιωπηρά την πρόταση την οποία κατέθεσε πρόσφατα, με δηλώσεις του στα parapolitika.gr, ο πολύ γνωστός καθηγητής Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Απόστολος Αρμαγανίδης, σύμφωνα με την οποία μόνον μία ρεαλιστική προσπάθεια, που θα στοχεύει στην θέση 20 ακόμη κλινών ΜΕΘ σε πλήρη λειτουργία, μόνο μία τέτοια προσπάθεια μπορεί να καταστεί τελεσφόρα.

Δεν πρόλαβε ο Βασίλης Κικίλιας να κάνει λόγο για ακόμη 20 κλίνες ΜΕΘ στο Λεκανοπέδιο και άρχισαν περιέργως τα… όργανα!

«Όχι», λένε τώρα από διάφορες πλευρές! «Εάν είναι να λειτουργήσουν άλλες 20 κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ στο Λεκανοπέδιο, αλλά με αναλογία 1 γιατρός για 3 νοσηλευτές, εάν, δηλαδή, οι νέες κλίνες είναι ελαφρώς υποστελεχωμένες, τότε καλύτερα είναι να μείνουμε με τις κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες λειτουργούν ήδη»…

Οι ίδιοι εκείνοι, οι οποίοι θα έρθουν μετά από εύλογο χρονικό διάστημα να μας πουν ότι το υπουργείο Υγείας δεν άνοιξε ούτε μία νέα κλίνη ΜΕΘ!

Και τα δικά μας, δικά μας, και τα δικά σας, δικά μας! Αμ, πως;