5227612
Πολιτική

Κικίλιας: Σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο - Δραματική έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς

Μόνο χθες είχαμε 185 εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό στα νοσοκομεία της Αττικής

Την ιδιαιτέρως βεβαρημένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας επεσήμανε, για ακόμη μια φορά, ο Βασίλης Κικίλιας,  με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει προηγουμένως 2.633 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα μισά καταγράφονται στην Αττική.

Σε δραματικούς τόνους, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως στα νοσοκομεία της Αττικής έγιναν την Τρίτη 185 συνολικά εισαγωγές.

«Μόνο χθες είχαμε 185 εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής. Αν υπολογίσετε ότι ένα μεσαίο νοσοκομείο της χώρας έχει περίπου 200 κλίνες, τότε βλέπετε ότι κάθε μέρα -τις τελευταίες ημέρες- σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο» υπογράμμισε.

Όπως επανέλαβε ο κ. Κικίλιας, η χώρα φτάνει στα όριά της και η πίεση αυξάνεται, αναφέροντας μάλιστα πως «η ένταση των τελευταίων ημερών δεν βοηθά κανέναν και δεν οδηγεί πουθενά».

«Έχουμε ήδη 3.787 συνανθρώπους μας να νοσηλεύονται με Covid-19 στην Ελλάδα κι, ενώ ξεκινήσαμε το 2019 με 556 ΜΕΘ στο σύνολο, έχουμε καταφέρει με τιτάνιες προσπάθειες να έχουμε φτάσει αισίως –με τις 5 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID του Ιπποκράτειου- τις 1.404 σήμερα και συνεχίζουμε» πρόσθεσε.

Μάλιστα, έκανε ακόμη μια φορά έκκληση -μαζί με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη- προς τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στο δύσκολο έργο του ΕΣΥ.