Τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ενέπλεξε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής κατά την κατάθεσή του στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τις καταγγελίες κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, θεωρείται μάρτυρας «κλειδί» για την Προανακριτική Επιτροπή, καθώς η κατάθεσή του είναι από τις πιο σημαντικές της διαδικασίας αφου ως επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς ασχολήθηκε με την υπόθεση Novartis, γνωρίζοντας έτσι πολλές λεπτομέρειες. Από τις μέχρι στιγμής δηλώσεις του κ. Αγγελή, ήταν αναμενόμενο ότι θα παράσχει σημαντικά στοιχεία, και νέες αποκαλύψεις από την πλευρά του, για τις σκοτεινές μέχρι στιγμής πτυχές της υπόθεσης.

Ο κ. Αγγελής αποκάλυψε και όλα όσα γίνονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες, μιλώντας για την βιασύνη της εισαγγελίας να απαγγείλει κατηγορίες στα πολιτικά πρόσωπα. Δεν έμεινε μόνο όμως στο διαδικαστικό μέρος. 

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου περιέγραψε στα μέλη της προανακριτικής τη συνάντηση που είχε με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, παρουσία της εισαγγελέως Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και της Μ. Παπασπύρου, αμέσως μετά το ταξίδι στην Βιέννη. Ο κ. Αγγελής αποκάλυψε τότε στον υπουργό ότι η Ελένη Τουλουπάκη ήθελε να ασκήσει «άρον – άρον» διώξεις κατά τριών πολιτικών (Λοβέρδου, Σαλμά, Γεωργιάδη) χωρίς να υπάρχουν στοιχεία.

«Ο κ. Καλογήρου συμφώνησε με την αποπομπή Τουλουπάκη αλλά μας είπε ότι πρώτα πρέπει να πάρει την έγκριση του “από επάνω”. Ποιος είναι ο από πάνω; Ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας», ανέφερε ο κ. Αγγελής. «Ο Τζανακόπουλος διαβεβαίωνε τον πρωθυπουργό πως μια τέτοια αποπομπή (σ.σ. της Τουλουπάκη) θα ήταν καταστροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ… Περιμέναμε έγκριση από τον Τσίπρα για την αποπομπή της Τουλουπάκη που ποτέ δεν ήρθε. Η Παπασπύρου μας είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι σε δίλημμα: Να ακούσει το Ρασπούτιν και την στρατηγική των διώξεων και να κερδίσει τις εκλογές ή να διώξει την Τουλουπάκη;», συνέχισε.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της εισαγγελίας Διαφθοράς αποκάλυψε για πρώτη φορά το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με τον υπεύθυνο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ στην Αθήνα Αριστείδη Παπαδάκο.

Μάλιστα, επικαλέστηκε και τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος είχε δώσει την ίδια πληροφορία στους τότε υπουργούς Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κοντονή και Μ. Καλογήρου.