Με νέα απολογία επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο το πρωί της Παρασκευής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη. Μιλώντας στον Ant1 τόνισε ότι η ανάρτηση της με το σύνθημα «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι» δεν αφορούσε ούτε υποκειμενικά, ούτε αντικειμενικά την αστυνομία ενώ έκανε λόγο για μια διαδεδομένη ρήμα, η χρήση της οποίας δεν είχε στόχο να θίξει τους αστυνομικούς.

Η κ. Κασιμάτη επίσης ανέφερε ότι «στην επιστολή μου στην ΠΟΑΣΥ είπα ότι λυπάμαι για τη χρήση που έκανα και την παρεπόμενη ερμηνεία της. Δεν την είπα για να θίξω τους αστυνομικούς, την ανακάλεσα και την ανακαλώ γιατί αντιλαμβάνομαι πόσο τους έχει προσβάλει και δεν ήταν ο σκοπός μου».

Ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι πίσω από τις κατηγορίες που γίνονται προς το πρόσωπό της υπάρχουν πολιτικά κίνητρα. «Όσοι θέλουν να το συνεχίσουν για πολιτικούς λόγους, θα τους απαντήσω» προειδοποίησε η ίδια.

«Θεωρώ πως οι περισσότεροι αστυνομικοί δεν θίγονται, αλλά επειδή θίγονται ανακάλεσα» τόνισε και απάντησε ότι η ίδια έχει δύο αστυνομικούς για την ασφάλειά της, οι οποίοι όμως δεν εξέφρασαν δυσαρέσκεια.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη δημιουργήθηκε σάλος από τις δηλώσεις της κα. Κασιμάτη με την την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων να καταθέτει μήνυση εναντίον της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Όλγα Γεροβασίλη για να ζητήσει από την κα. Κασιμάτη να ανακαλέσει την δήλωση της.