«Η Λαϊκή Ενότητα, δυστυχώς για εμάς, δεν μπόρεσε να εκφράσει πολιτικά έναν κόσμο ολόκληρο ο όποιος διαφώνησε με την δεξιά μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτός ο κόσμος ή πήγε σπίτι του επιλέγοντας την αποχή, ή ξαναψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές».

Αυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, στέλεχος της ΛΑΕ στο Radio North 98 και την εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» με την Ειρήνη Γκέλη και τον Βαγγέλη Στολάκη.

Κληθείς να σχολιάσει τη διαδικασία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο είχε βρεθεί ως Βουλευτής και υπουργός, ανέφερε: «O ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ΠΑΣΟΚ και κάτι χειρότερο. ΠΑΣΟΚ και προς κεντροαριστερά, όχι όμως του 1974-1985 αλλά λίγο πιο δεξιά και από αυτό». Καθώς, όπως εξήγησε ο κ. Στρατούλης «αυτό αποδεικνύεται από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που εφάρμοσε μνημόνια, αλλά και το συνέδριο που κάνει προκειμένου να ενταχθούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ».

Εν κατακλείδι ανέφερε, πως: «Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται προς κέντρο και την κεντροαριστερά, τότε μένει ένα κενό ριζοσπαστικής αριστεράς το οποίο δεν μπορούμε μόνοι μας να το γεμίσουμε. Είχαμε ένα συνέδριο τις προηγούμενες ημέρες και η απόφαση μας είναι να μιλήσουμε με όλες τις δυνάμεις».

Δείτε όλη τη συνέντευξη: