Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, τη Λάρισα, και επισκέφθηκε τις νέες εγκαταστάσεις των Εργαστηρίων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία καθώς και το κέντρο της πόλης.

«Γνωρίζω από πρώτο χέρι και από παιδί, τις πολλαπλές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή στα νέα Εργαστήρια Επαγγελματικής Κατάρτισης, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι προσωπικά αρωγός και συμπαραστάτης αυτής της προσπάθειας.

Ταυτόχρονα έκανε ειδική μνεία στους γονείς για το σπουδαίο έργο που επιτελούν: «Γνωρίζω πάρα πάρα πολύ καλά με πόση αγάπη και με πόση αυτοθυσία περιβάλλουν τα παιδιά τους και πόσο οι ίδιοι νοιάζονται, περισσότερο ίσως από οποιονδήποτε, να έχουν τα παιδιά αυτά ίσες ευκαιρίες στη ζωή τους. Και θέλω να ξέρουν ότι στεκόμαστε πάντα κοντά τους».

Προσλήψεις με μόνιμες συμβάσεις στην ειδική αγωγή

«Θέλω όμως να κάνω και μία ειδική μνεία στους δασκάλους, τους καθηγητές, όλους όσοι στελεχώνουν την ειδική αγωγή στη χώρα μας. Ξέρετε πολύ καλά ότι αποτέλεσε και δική μας προτεραιότητα, σε συνέχεια πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, η πρόσληψη με μόνιμες συμβάσεις πια προσωπικού στην ειδική αγωγή» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει: «Ξέρω πολύ καλά ότι και εσείς, όσοι εργάζεστε στα ειδικά σχολεία, κάνετε κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο, ένα απλό διδακτικό έργο. Κάνετε μία κατάθεση ψυχής η οποία πολύ συχνά υπερβαίνει το αυστηρό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας. Θέλω ειλικρινά από καρδιάς να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη επίσης την Περιφέρεια που δρομολόγησε με μεγάλη ταχύτητα ένα έργο εμβληματικό, πιλότο, όπως ανέφερε για όλη την επικράτεια, ένα ειδικό σχολείο υπερσύγχρονων προδιαγραφών το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες να μπορούν να μεγιστοποιήσουν τις δικές τους ιδιαίτερες δυνατότητες.

Το βλέμμα μας σε όσους έχουν ανάγκη

Ο πρωθυπουργός έστειλε επίσης το δικό του μήνυμα για τις άγιες αυτές οι μέρες: «Θέλω να πω ότι αυτές τις άγιες μέρες, ας στρέψουμε όλη την προσοχή μας σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Ας θυμηθούμε τους λιγότερο προνομιούχους, αυτούς οι οποίοι δυσκολεύονται, αυτούς οι οποίοι μπορεί να μην έχουν κάποιον συμπολίτη τους, κάποιον δικό τους άνθρωπο δίπλα τους και ας δώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε χαρά, αγάπη, στήριξη, όχι μόνο στους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με κομματικά στελέχη, περπάτησε στους δρόμους της πόλης, συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με τους πολίτες.