Στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο, μίλησε ο εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού έργου του ΚΙΝΑΛ, Σπύρος Καρανικόλας.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας εμμένει στην επιλογή Παυλόπουλου, ο κ. Καρανικόλας απάντησε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια επιλογή το 2015, που ήταν βέβαια συνυφασμένη με τον στρατηγικό του εταίρο τον κ. Καμμένο τότε που οδηγήθηκαν στην επιλογή του κ. Παυλόπουλου επειδή είχανε και διατηρούνε μέχρι σήμερα πολύ στενές και καλές σχέσεις με μια συγκεκριμένη πτέρυγα της ΝΔ, δηλαδή την καραμανλική Δεξιά». «Αυτό φάνηκε και από τις επιλογές του κ. Τσίπρα κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του, σας θυμίζω ότι έκανε υπουργούς στενούς συνεργάτες του κ. Καραμανλή... », συμπλήρωσε ο ίδιος. Παράλληλα εξέφρασε πως για εκείνον «δεν είναι ένα παράδειγμα ο κ. Παυλόπουλος, αλλά ότι ήταν συνυφασμένη η συνολική ασκούμενη πολιτική του κ. Τσίπρα με επιλογές πολιτικές που συνδέονται με μια συγκεκριμένη πτέρυγα της ΝΔ για αυτό και επιμένει σήμερα ο κ. Τσίπρας στο σλόγκαν ‘’ή Παυλόπουλος ή τίποτα’’».

Ο κ. Καρανικόλας είπε συγκεκριμένα: «Αναρωτιέμαι τη στιγμή που επαγγέλλεται τη διεύρυνση να μη βρίσκει ούτε έναν, όχι από το χώρο απλά της Κεντροαριστεράς ούτε καν από το χώρο το δικό του της Αριστεράς όπως ευαγγελίζεται να προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και από την άλλη είναι ενδιαφέρον ότι όλοι αυτοί οι πασοκογενείς που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και πήγανε να βρουν ένα στασίδι στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καλούνται να υπερασπίζονται την επιλογή Παυλόπουλου όταν οι ίδιοι τον κατακεραύνωναν όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών στην περίοδο διακυβέρνησης Κ.Καραμανλή. Αντιλαμβάνεστε και την υποκρισία κάποιων αλλά αντιλαμβάνεστε και τη σκοπιμότητα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών».

Την ίδια στιγμή, σημείωσε πως «αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ευαγγελίζεται τη δήθεν διεύρυνση δεν μπορεί να έχει ούτε καν ένα plan b σε σχέση με το πρόσωπο του υποψήφιου προέδρου». «Για το ΣΥΡΙΖΑ είναι ή Παυλόπουλος ή τίποτα», τόνισε.

Ερωτηθείς ποια θα είναι η επιλογή του ΚΙΝΑΛ για πρόεδρο της Δημοκρατίας, απάντησε ότι το ΚΙΝΛΑ «δεν έχει πει ξεκάθαρα ότι αν η ΝΔ προτείνει υποψήφιο πρόεδρο προερχόμενο από τα σπλάχνα της ΝΔ εμείς θα προτείνουμε πρόσωπο το οποίο θα προέρχεται από το χώρο της Κεντροαριστεράς». «Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να τα ζυγίσει όλα αυτά και θα πρέπει να μην φτάσει στο αδιέξοδο στο να προτείνει ένα πρόσωπο προκειμένου να ικανοποιήσει τους εσωτερικούς συμβιβασμούς και τις εσωτερικές ισορροπίες στη ΝΔ», πρόσθεσε. Ακόμη υπογράμμισε πως «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώνει τον ελληνικό λαό, ενώνει το πολιτικό σύστημα και σε μια συγκυρία πολύ κρίσιμη για τα εθνικά θέματα θα πρέπει να έχει και την ικανότητα αλλά βεβαίως και το κύρος να μπορέσει να εκπροσωπεί επάξια τη χώρα».

Στην ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα η κα Δαμανάκη να είναι η πρόταση του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Καρανικόλας απάντησε πως παρερμηνεύτηκε μια δήλωσή του χθες. Ο εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού έργου του ΚΙΝΑΛ είπε: «Ερωτήθηκα χθες αν ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Σημίτης αποτελούν πρόταση του ΚΙΝΑΛ και είπα ότι η κα Γεννηματά είπε δημόσια ότι θα μπορούσαν να υπηρετήσουν το θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας, και αμέσως μετά ερωτήθηκα αν και η κα Δαμανάκη θα μπορούσε να είναι και αυτή ένα πρόσωπο και είπα ότι θα μπορούσε να ήταν και η κα Δαμανάκη μεταξύ και πολλών άλλων στελεχών υποψήφια, χωρίς βεβαίως να τη χρίζω εγώ ή να υπερασπίζομαι την υποψηφιότητα της κας Δαμανάκη».

«Επειδή η ονοματολογία δεν έχει να προσφέρει κάτι, θα πρέπει να τοποθετηθεί ο κ. Μητσοτάκης και από εκεί και πέρα εμείς αναλόγως την πρόταση του κ. Μητσοτάκη θα δώσουμε και εμείς τη δική μας οριστική θέση στο ζήτημα», κατέληξε.