Με διαδοχικά ραντεβού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει αύριο, Παρασκευή, τετ-α-τετ με τους πολιτικούς αρχηγούς.

 Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα, καθώς κλείνει ένας διπλωματικός κύκλος μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να διαμορφωθεί εθνικό μέτωπο και θα τους ζητήσει αυτοσυγκράτηση.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τους παρουσιάσει τις γενικές αρχές του εκλογικού νόμου, σημειώνοντας ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις, πάνω στο πλαίσιο που θα παρουσιάσει και εντός χρονικών ορίων.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι θα εκμεταλλευτεί το χρόνο και τα τετ – α – τετ που θα έχει με τους αρχηγούς προκειμένου να γίνει και μια συζήτηση-βολιδοσκόπηση για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ δεν θα λείψουν και άλλα ζητήματα, εθνικής σημασίας, όπως η στάση της Ελλάδος απέναντι στα ελληνοτουρκικά.

 

Μητσοτάκης-Τσίπρας

Ένα από τα κρίσιμα αυριανά τετ-α-τετ είναι σαφώς αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, στις 12:00 θα συναντηθεί στο γραφείο του στη Βουλή, με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει τη θέση η Ελλάδα δεν αποκόμισε τίποτα από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ενώ αναφορικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, θα  επαναλάβει την αρνητική θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά τη συζήτηση σχετικά με πιθανή προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι σε περίπτωση που τεθεί αύριο από τον Πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναλάβει τη θέση του ότι το κόμμα του δεν είναι αρνητικό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 Οι συναντήσεις

 Μετά τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 13:00 με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, στις 17:00 με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και στις 18:00 με τον Γραμματέα του ΜεΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11:00.