Επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας Ιερώνυμο πραγματοποίησε, σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να με δεχθεί σήμερα ο Μακαριώτατος και να μου δώσει την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί του προβληματισμούς, σκέψεις αλλά και τους σχεδιασμούς μας για το πώς μπορεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο να αντιμετωπιστεί το μεγάλο ζήτημα του μεταναστευτικού - προσφυγικού που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Ένα ζήτημα που έχει εσωτερική διάσταση, αλλά και εξωτερική», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «οι λόγοι του, οι συμβουλές του και οι απόψεις του είναι πάντα πολύτιμες».

Μάλιστα, ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή και στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος και υπογράμμισε ότι υπάρχει μια συνεχής, αδιάκοπη και σταθερή συνεργασία που αποδίδει καρπούς.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισήμανε πως «θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα και πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί ότι θα είναι πρόβλημα ολόκληρου του αιώνος». Επ' αυτού αναρωτήθηκε «τι κάνουμε τώρα;», για να απαντήσει εν συνεχεία ότι «πρώτα από όλα, δεν πρέπει να χάσουμε το θάρρος μας, δεύτερον χρειάζεται καλή οργάνωση, χρειάζεται συνεργασία, χρειάζεται πολύς κόπος. Η Εκκλησία είναι σε δύσκολη θέση, γιατί όταν έρχεται στο σπίτι της ένας που πεινάει, ένας που είναι διωγμένος, ένας που δεν έχει τι να φορέσει, δεν μπορεί να τον διώξει. Είμαστε υποχρεωμένοι από τη θέση μας να του δώσουμε ένα πιάτο φαγητό, να σταθούμε πλάι σε αυτόν τον άνθρωπο και τον πόνο του. Εμείς κάνουμε το καθήκον μας, όπως μπορούμε». Ωστόσο, όπως είπε, θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τα σύνορά μας δεν είναι κάπου αλλού, «είναι εκεί στη θάλασσα» και εκεί πρέπει να ασκηθούν πιέσεις και από τους Ευρωπαίους και τους συμμάχους μας, εκεί πρέπει να δοθεί η μάχη κι όχι να δίνεται μέσα στην Ελλάδα. «Χρειάζεται συνεργασία μεγάλη για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και ο καθένας να αναλάβει τον ρόλο που ταιριάζει στην αποστολή του», τόνισε καταληκτικά.