Η επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαρόπούλου είναι μια πολύ καλή επιλογή πέρα από κάθε αμφιβολία. Είναι «πολιτικό» πρόσωπο και από την άλλη πλευρά είναι πρόσωπο της σύνθεσης, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης στα Παραπολιτικά 90,1.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την επιλογή της κας Σακελλαροπούλου για τη θέση της προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «Είναι μια επιλογή που έχει και τη σφραγίδα του πρωθυπουργού και φαίνεται πως είχε σχεδιαστεί αρκετό χρονικό διάστημα διότι κατά την άποψή μου τηρεί ακριβώς όλα όσα μας έλεγε για τα χαρακτηριστικά. Το πιο κρίσιμο και το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι την επιλογή αυτή, μας είχε προ-ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, θα είναι μια επιλογή που αυτοί που δεν θα τη στηρίξουν θα πρέπει να δικαιολογήσουν το λόγο για την οποία δεν θα τη στηρίξουν. Ακριβώς αυτό το χαρακτηριστικό το βλέπουμε στην κα Σακελλαροπούλου γιατί από τη μια μεριά είναι ένα πρόσωπο με βαθιά πολιτική άποψη. Από το 5ο τμήμα που ασχολήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στην καριέρα της που είναι πολύ πολιτικό τμήμα, από την ίδια τη στάση της στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων του ΣτΕ όταν παραιτήθηκε όταν διαφώνησε με τις διαδικασίες σε σχέση με τις άδειες άρα βλέπουμε ένα πρόσωπο που δεν φοβάται να παίρνει θέση και να έχει βαθιά πολιτική αντίληψη των πραγμάτων».

Ενώ υπογράμμισε ότι «Αυτό απαντάει μερικώς στην ερώτηση αν χρειαζόμασταν ένα πολιτικό πρόσωπο, είναι «πολιτικό» πρόσωπο η κα Σακελλαροπούλου και από την άλλη πλευρά είναι πρόσωπο της σύνθεσης και συνεπώς ως τέτοιο στις όποιες στιγμές χρειάζεται αυτή η σύνθεση, και ξέρετε ότι η συγκολλητική ουσία του πολιτικού συστήματος είναι οι πολιτειακοί θεσμοί με πρώτο και ύψιστο τον πολιτειακό θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας αυτός ή αυτή είναι που χρειάζεται στην κατάλληλη στιγμή να αναγκάζει τις πολιτικές δυνάμεις να αφήνουν τις διαφορές τους στην άκρη και να κάθονται σε ένα τραπέζι χάρη του κοινού συμφέροντος. Οπότε από αυτή την άποψη αλλά και τον συμβολισμό της είναι μια άριστη επιλογή».

Ο υπουργός Τουρισμού ερωτηθείς αν εκτιμά ότι η κα Σακελλαροπούλου μπορεί να ψηφιστεί και από το ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «Η απάντηση νομίζω ότι έρχεται από τις ίδιες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις οι οποίες δεν το αποκλείουν άρα το ενδεχόμενο είναι δεδομένο και είναι ανοιχτό. Αυτό θα ήταν ευτυχές γεγονός αν πράγματι βρίσκαμε τον τρόπο να συναινέσουμε αφήνοντας έξω τις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Η τόλμη με την οποία πρότεινε ο Πρωθυπουργός ένα πρόσωπο εκτός του πολιτικού χώρου της ΝΔ είναι που επιτρέπει αυτές τις συναινέσεις να γίνουν».

Αναφορικά με τη χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης σχολίασε πως «Δεν είναι ζήτημα βαθμολόγησης, είναι το ζήτημα της ανασκόπησης της δουλειάς που έχει γίνει όλο αυτό το εξάμηνο και των τελικών αποτελεσμάτων που στην περίπτωση του τουρισμού είναι απτά, δεν μπορούμε να τα κρύψουμε. Πράγματι είχαμε μια αύξηση στο μέσο έσοδο επιβάτη και μια αύξηση στον αριθμό των τουριστών και φυσικά μια συνολική αύξηση εσόδων για το 2019 σε σχέση με το 2020. Επειδή αυτό δεν ήταν αυτονόητο, μάλιστα τα πρώτα στοιχεία του 1ου εξαμήνου έδειχναν μια κάμψη, και αυτός ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος που κινητοποιηθήκαμε αμέσως να αντιμετωπίσουμε με το ξεκίνημα της θητείας μας, πράγματι οι κινήσεις που κάναμε που ήταν κινήσεις ξεπαγώματος και επιτάχυνσης υπαρκτών πλάνων, δεν θέλω να πω ότι προλάβαμε να φτιάξουμε καινούργια πλάνα αλλά πλάνα που είχανε παγώσει ή ατονήσει τα ζεστάναμε, τα βγάλαμε από το συρτάρι και πράγματι έφεραν αποτέλεσμα όπως περιμέναμε».

Σχετικά με το ποια θα είναι τα μέτρα για τα καταλύματα RBNB ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι « Έχει γίνει μια εκτεταμένη διαβούλευση, έχουμε μιλήσει με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, και με την ΠΟΜΙΔΕ και με τις ενώσεις και με τους ξενοδόχους και με τους άλλους φορείς του τουρισμού οπότε έχει μαζευτεί ένα υλικό και πια σχηματοποιείται στο υπουργειο μας η άποψη για το τι μπορούμε να κάνουμε. Ο σκοπός είναι η ρύθμιση και όχι ο περιορισμός. Το φαινόμενο του RBNB είναι εδώ, πρέπει να μη το αγνοήσουμε γιατί αν το αγνοήσεις ενώ οι ιδιωτικές δυνάμεις που το δημιουργούν είναι υπαρκτές αυτό θα σημαίνει μόνο αυθαιρεσία και αδυναμία επίλυσης προβλημάτων. Ο σκοπός είναι να υπάρχει μια κανονική καταγραφή, να υπάρχει δικαιοσύνη, να μην υπάρχει φοροδιαφυγή».

Τέλος, αναφερόμενος στα νησιά που πλήττονται από το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα ο υπουργός τόνισε ότι «Επεξεργαζόμαστε με τον ΕΟΤ το κατάλληλο πλαίσιο και έχω σήμερα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Μηταράκη, για να δούμε πως μπορούμε να ενισχύσουμε επικοινωνιακά τα νησιά μας. Η πραγματικότητα είναι ότι το μεταναστευτικό δεν επηρεάζει, στην πράξη δηλαδή ένας τουρίστας που βρίσκεται στη Χίο ή στη Λέσβο περνάει τις διακοπές του όπως οποιοσδήποτε άλλος τουρίστας σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας μας όμως αυτό δεν φαίνεται στο διαδίκτυο όπως πρέπει και συνεπώς θα πρέπει να ενισχύσουμε σε επικοινωνιακό επίπεδο».