Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο, στην πλειονότητά τους θετικές, κάτι που αποδεικνύεται και από την ευρύτερη συναίνεση που διαμορφώνεται γύρω από την υποψηφιότητά της.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν και πρόσωπα ή χώροι που τα έβαψαν «μαύρα» με την πρόταση Μητσοτάκη.

Πρώτος από όλους ο πρώην υπουργός. Ευάγγελος Βενιζέλος και οι συν αυτώ. Πολιτικοί και μη κύκλοι, έπαιζαν τα ρέστα τους το τελευταίο διάστημα διαρρέοντας το όνομά του ως πιθανό υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ως γνωστό ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σύγκρουσή του με τη Φώφη Γεννηματά για την κορυφή του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις τελευταίες εκλογές, έχει τεθεί εκτός πολιτικής και η Προεδρία της Δημοκρατίας, μία θέση που θα μπορούσε να υποστηρίξει λόγω εμπειρίας και αντικειμενικών γνώσεων, θα του έδινε πολιτική διέξοδο στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

Σε δεύτερο επίπεδο, δύο ονόματα που είχαν ακουστεί για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, ήταν και αυτά της Μαρίας Δαμανάκη και της Άννας Διαμαντοπούλου.

Αμφότερες προερχόμενες από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, πρώην επίτροποι της Ελλάδας στην Κομισιόν και εξαφανισμένες εσχάτως τόσο από το προσκήνιο όσο και από το παρασκήνιο της πολιτικής.

Η συζήτηση για το όνομά τους έπεσε μέσα κατά το ήμισυ, το ότι είναι γυναίκες όπως και η κ. Σακελλαροπούλου, αλλά είναι ήμισυ που ισούται με μηδέν από τη στιγμή που το όνομά τους δεν υπήρξε ποτέ σαν σενάριο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιπροσθέτως, δεν βγαίνουν από την πολιτική αφάνεια στην οποία έχουν περιέλθει.