Θετικός έναντι του προσώπου που πρότεινε ο πρωθυπουργός για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όχι όμως έναντι των συμβολισμών που επικαλέστηκε, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» κ. Θάνος Τζήμερος, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Μωυσή.

«Οποιοσδήποτε θα ήταν κλάσεις ανώτερος από τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο και εκτιμώ ότι και η κ. Σακελλαροπούλου, θα αποδειχτεί κλάσεις ανώτερη», είπε μεταξύ άλλων. «Μπορεί να είναι εξαιρετική ως προσωπικότητα, αλλά με ενοχλεί ότι επελέγη επειδή είναι γυναίκα, γιατί θεωρώ το κριτήριο σεξιστικό… από την ανάποδη. Αν λεγόταν Σακελαρόπουλος δεν θα προτεινόταν δηλαδή. Ή αν ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν Λουκία Παπαδήμου, με το βαρύτερο βιογραφικό θα είχε επιλεγεί επειδή είναι γυναίκα. Θα πρέπει κάποτε, να πάψουμε να βάζουμε ως κριτήριο το φύλο και να επιλέγουμε παντού, βάσει της ικανότητας, είτε άνδρες είτε γυναίκες.»

Ο ίδιος ανέφερε ότι προφανώς το πρόσωπο επελέγη και με στόχο «να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ» και πως «αν αυτό είναι το ζητούμενο, τότε ναι ήταν μια πολιτικά εύστοχη επιλογη».

Κληθείς να σχολιάσει το σχέδιο του νέου Εκλογικού Νόμου, ο κ. Τζήμερος δήλωσε ότι «θετικός στο νομοσχέδιο με βάση την κατάργηση της Απλής Αναλογικής ακόμα κι αν δεν συμφέρει τη “Δημιουργία Ξανά”, διότι θα είχε ως αποτέλεσμα «να μπουν κομματίδια στη Βουλή και να την μετατρέψουν σε ρινγκ», ενώ υποστήριξε, πως ένας καλύτερος εκλογικός νόμος θα έδινε στον πολίτη τη δυνατότητα να ψηφίσει δύο κόμματα κατά τα πρότυπα εκλογικών νόμων που ισχύουν σε άλλα κράτη όπως στην Αυστραλία: «Να μπορεί να ψηφίζει δηλαδή ο εκλογέας ένα κόμμα ως πρώτη επιλογή και ένα που θα λάβει την ψήφο του αν δεν μπει στη Βουλή η πρώτη του επιλογή, έτσι ώστε να μην αισθάνεται ο πολίτης εκβιαζόμενος με λογικές “χαμένης ψήφου”.»

Στην παρατήρηση πως θα μπορούσε και το δικό του κόμμα να χαρακτηριστεί «κομματίδιο» που αντιπαρατίθεται με λογικές «ρινγκ» όπως π.χ. με τις επιθέσεις που εξαπολύει κατά του ΚΚΕ, ο κ. Τζήμερος μεταξύ άλλων απάντησε: «Δεν αντιπαρατίθεμαι, ούτε επιτίθεμαι σε κανέναν. Αντίθετα εκείνοι μου επιτίθενται στην κυριολεξία, με έχουν χτυπήσει τρεις φορές, αντί να απαντούν με επιχειρήματα σ` αυτό που υποστηρίζω, ότι το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που αν κυβερνούσε θα καταργούσε τις εθνικές εκλογές γιατί αυτό πρεσβεύει η Δικτατορία του Προλεταριάτου.»

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη