Για τη θητεία των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων αποφασίζει την Παρασκευή το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) που συνεδριάζει στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους υπουργούς Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης μετά από τριετή θητεία. Για τη θέση του ακούγονται πολλά σενάρια, μεταξύ των οποίων και τα ονόματα του νυν υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχου Ιωάννη Παξιβανάκη και του υποδιοικητή της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ), υποναύαρχου Παναγιώτη Λυμπέρη.

Την νέα ηγεσία στα άλλα δύο επιτελεία, αν τελικά γίνουν αλλαγές, θα καθορίσει το γεγονός αν θα υπάρξει αντικατάσταση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου.

Να σημειωθεί ότι οι αλλαγές στο ΓΕΕΘΑ, το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) είχαν γίνει πριν από ένα χρόνο. Βάσει του νόμου το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει για την ανανέωση της θητείας των αρχηγών παραδοσιακά το δεύτερο 15ημερο του Ιανουαρίου κάθε έτους.