Παρασκήνιο από την πτώση της κυβέρνησής του το 2015 και αιχμές για τον ρόλο του τότε πρώην κυβερνητικού του εταίρου Φώτη Κουβέλη, αποκαλύπτει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός ερωτάται για το παρασκήνιο αν είχε γίνει πρόταση στον κ. Φώτη Κουβέλη ο οποίος αρνήθηκε και υπαναχώρησε στη συνέχεια.

«Συνέβησαν και τα δύο που αναφέρατε: Πρώτα-πρώτα, ενώ είχαμε προτείνει αρχικά στον Φώτη Κουβέλη την Προεδρία της Δημοκρατίας, κάποιοι τον έπεισαν να αρνηθεί… Το έχω πει κι εγώ, το έχει διαβεβαιώσει και ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Σπύρος Λυκούδης. Τη συνέχεια την γνωρίζετε: Είχα προειδοποιήσει σαφώς, τότε, ότι αν έπεφτε η κυβέρνησή μας και κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα επανερχόταν άμεσα η απειλή του grexit, που είχαμε αποτρέψει το 2012… Ότι θα έκλειναν οι τράπεζες και θα επιβάλλονταν capital controls… Ότι θα μας έβαζε ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέο μνημόνιο με νέα πολύ οδυνηρά μέτρα…Ότι η οικονομία θα σαρωνόταν από ένα κύμα υπερφορολόγησης. Όλα αυτά συνέβησαν πράγματι, τους επόμενους έξη μήνες! Όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ τα απέκλειε τον Ιανουάριο του 2015. Όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ τα παραδέχθηκε και τα υπέγραψε τον Ιούλιο του 2015…»