Τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας και ειδικότερα της Ευρώπης, στράφηκαν σήμερα πάνω στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στην πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σημαντικοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξέφρασαν μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα social media, τα συγχαρητήρια και τις θερμές τους ευχές για την κα. Σακελλαροπούλου, κάνοντας λόγο παράλληλα για ένα σπουδαίο μήνυμα και μία εκλογή που σηματοδοτεί μία νέα εποχή ισότητας για τη χώρα.


Σαρλ Μισέλ: Σπουδαίο μήνυμα η εκλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδας








charles

Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την εκλογή της ως νέας Προέδρου της Ελλάδας, συνεχάρη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. «Ένα σπουδαίο μήνυμα η εκλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας. Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να συμβάλλει στη μελλοντική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Σαρλ Μισέλ.

Σοφί Βιλμές: Τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου στην πρώτη γυναίκα αρχηγό του κράτους






sofia

Η πρωθυπουργός του Βελγίου Σοφί Βιλμές, με ανάρτησή της στο Twitter, συνεχάρη την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την εκλογή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη νέα Πρόεδρο της Ελλάδας και επίσης, την πρώτη γυναίκα αρχηγό του κράτους! Είναι μια γυναίκα που έχει ήδη διακριθεί σε υψηλά αξιώματα, όπως αυτό της ανωτάτης δικαστικού», ανέφερε η Βιλμές, η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του Βελγίου που ανέλαβε πρωθυπουργός της χώρας αυτής.



Φον ντερ Λέιεν: Συγχαρητήρια για την πρώτη γυναίκα ΠτΔ





ursula

Mέσω Twitter, η Γερμανίδα πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν, συνεχάρη την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την εκλογή της στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

«Συγχαρητήρια στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου - την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας που εξελέγη με ευρύτατη πλειοψηφία σήμερα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η Ελλάδα προχωρά σε νέα εποχή ισότητας» έγραψε.

Σημειώνεται ότι και η ίδια η Φον ντερ Λέιεν είναι η πρώτη γυναίκα που εξελέγη από την Ευρωβουλή στην ηγεσία της Κομισίον, διαδεχόμενη τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.