Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, η ΟΝΝΕΔ Ηνωμένου Βασιλείου έκοψε την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτά της. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Κώστας Βλάσης, ενώ διαδικτυακά συνδέθηκε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Παύλος Μαρινάκης.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, όπου ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Νικήτας παραχώρησε με ιδιαίτερη ευγένεια.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης μίλησε με θερμά λόγια τόσο για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, αλλά για τη γενικότερη δουλειά που γίνεται από την ΟΝΝΕΔ Ηνωμένου Βασιλείου. Ανέφερε επίσης τα σχέδια του, ώστε η ΟΝΝΕΔ να μπορέσει με σκληρή και ουσιαστική δουλειά να περάσει σε μια άλλη εποχή. Τόνισε τη σπουδαιότητα που έχουν οι οργανώσεις του εξωτερικού για την ΟΝΝΕΔ γενικότερα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σπουδαιότητα του νομοσχεδίου που ψήφισε η Κυβέρνηση και αφορά στην ψήφο των αποδήμων στον τόπο που κατοικούν. Μάλιστα, σημείωσε ότι θα υπάρξει επερχόμενη παγκόσμια καμπάνια ώστε να κινητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι Έλληνες που μπορούν να συνεισφέρουν στο μέλλον του τόπου, από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Αμέσως μετά τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ηνωμένου Βασιλείου Γιάννης Αμούτζας. Ευχαριστώντας τόσο τους επίσημους καλεσμένους, όσο και τους φίλους και τα μέλη που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα της Αρχιεπισκοπής, πραγματοποίησε ένα σύντομο απολογισμό της πλούσιας δράσης του 2019, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε για ένα ακόμα ισχυρότερο 2020.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης, αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη φιλοξενία του, τόνισε την ιδιαίτερη ευαισθησία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τους Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. Ανέφερε τη σκληρή δουλειά της Κυβέρνησης προκειμένου να καλύψει η Ελλάδα όλο το χαμένο έδαφος και να περάσει στη νέα εποχή.

Ο κ. Βλάσης συνεχίζοντας τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να υλοποιήσει όλες τις προτεραιότητες που έθεσε προεκλογικά και αφορούσαν στους Έλληνες του εξωτερικού. Ασφαλώς, η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των ομογενών στον τόπο κατοικίας τους, έδωσε το στίγμα ότι όλα έχουν ξεκινήσει θετικά, ενώ τόνισε πως οι επόμενες προτεραιότητες αφορούν στην αποκατάσταση της ταχύτητας εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω των προξενικών αρχών, ενώ μια άλλη προτεραιότητα αφορά στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας όπου υπάρχει Ελληνισμός του εξωτερικού.