Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 η ΟΝΝΕΔ Ηνωμένου Βασιλείου έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα για το νέο έτος στην κρύπτη του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα η εκδήλωση άρχισε με την προβολή ενός αποσπάσματος από το 12ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας όπου από τα χείλη του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη ακούγεται η προτροπή «Ελλάδα μπορούμε».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της οργάνωσης Γιάννης Αμούτζας έκανε τον απολογισμό του προηγούμενου έτους και ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει υγεία, οικογενειακή ευτυχία, αλλά και θετικά αποτελέσματα στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις για την παράταξή μας.

Η κοπή πίτας ωστόσο είχε και εκπλήξεις καθώς διαδικτυακές ευχές έδωσαν ο υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ηνωμένου Βασιλείου, Βασίλης Βιτανόπουλος, μέσω ζωντανής σύνδεσης, μεταφέροντας στην αίθουσα της σπουδαιότητα και τον αντίκτυπο που έχουν οι δράσεις της ΟΝΝΕΔ Ηνωμένου Βασιλείου στην καθημερινότητα αλλά και στη διαμόρφωση ουσιαστικής πολιτικής στην ομογένεια.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πρόταση νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προβληματισμό προκάλεσε στην αίθουσα και η πρόσφατη ανακοίνωση του ελληνικού Προξενείου, όπου λόγω Brexit, οι Έλληνες κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν θα είναι πλέον σε θέση να συμμετέχουν στις Ευρωεκλόγες, παρά μόνον εάν αποφασίσουν να μεταφερθούν και να ψηφίσουν σε κάποιο άλλο κράτος-μέλος της Ένωσης.

Κλείνοντας την εκδήλωση η ομάδα της ΟΝΝΕΔ Ηνωμένου Βασιλείου έθεσε τους στόχους για τη νέα χρονιά και παρουσίασε ένα μέρος των προγραμματισμένων δράσεων και εκδηλώσεων. Η βραδιά έκλεισε με σύνθημα νίκης καθώς το 2019 είναι έτος εκλογών. «Σας θέλουμε δίπλα μας και ζητούμε την ενεργή συμμετοχή σας. Μαζί πετύχαμε πολλά. Μαζί συνεχίζουμε μέχρι την εκλογική νίκη της παράταξης μας.»