4918224
Πολιτική

Ο Παπαγγελόπουλος ζητά την «απαγόρευση εισόδου» στη Βουλή του Πλεύρη

Σε μια ανακοίνωση – παραλήρημα ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, θέτει θέμα συμμετοχής του βουλευτή της Ν.Δ. Θανάση Πλεύρη στην Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά τυχόν παρεμβάσεις του, στην δικαιοσύνη.

Χωρίς κανείς να καταλαβαίνει τον ουσιαστικό λόγο που ζητά τον «αποκλεισμό» του κ. Πλεύρη, ο κ. Παπαγγελόπουλος προχωρά σε μια δημόσια τοποθέτηση που αποδεικνύει προσωπικό πανικό. Και αυτός φαίνεται ακόμη και από τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο τέως αναπληρωτής υπουργός. Φυσικά, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός, ότι την «παρέμβαση» Παπαγγελόπουλου, προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» του Ιωάννη Φιλιππάκη.

Για να κατανοήσει κανείς τον πανικό του τέως αναπληρωτή υπουργού, αξίζει η παράθεση του παρακάτω αποσπάσματος: «Μετά τις αποκαλύψεις αυτές εάν υπάρχει ίχνος ευθιξίας είτε ο κ. Πλεύρης δεν πρέπει να ξαναεμφανισθεί στην προκαταρκτική επιτροπή είτε η ίδια η επιτροπή θα του απαγορεύσει την είσοδο, θα τον εξαιρέσει και θα τον αποπέμψει από τις εργασίες της» αναφέρει ο κ. Παπαγγελόπουλος, παραβλέποντας ότι η εποχή που απαγορεύονταν η είσοδο σε εκλεγμένους από την κοινωνία βουλευτές, ανήκει στις πιο σκοτεινές περιόδους της χώρας.

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος:

«Πληροφορήθηκα από την εφημερίδα «Kυριακάτικη Δημοκρατία» ότι ο κ. Σαμαράς πριν λίγα χρόνια αποκαλούσε τον κ. Θάνο Πλεύρη, Ναζί και δεν τον ήθελε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα ο κ. Πλεύρης είναι δικηγόρος του κ. Σαμαρά σε μήνυσή του για υπόθεση απολύτως σχετική με τη Novartis.
Ταυτόχρονα ο κ. Πλεύρης ως μέλος της προκαταρκτικής επιτροπής, η οποία συστάθηκε μετά από μήνυση πάλι του κ. Σαμαρά και πάλι για την υπόθεση Novartis, εκτελεί χρέη εισαγγελέα σε βάρος μου.

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές εάν υπάρχει ίχνος ευθιξίας είτε ο κ. Πλεύρης δεν πρέπει να ξαναεμφανισθεί στην προκαταρκτική επιτροπή είτε η ίδια η επιτροπή θα του απαγορεύσει την είσοδο, θα τον εξαιρέσει και θα τον αποπέμψει από τις εργασίες της.

Αμέσως μετά την κατάθεση του εισαγγελέα κ. Αθανασίου, κατάθεση η οποία εκβιάσθηκε από την πλημμυροπαθή κ. Ράικου και τους προστάτες της, θα ενημερώσω επισήμως τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τον ελληνικό λαό για όλες τις συνειδητές και απροκάλυπτες παραβιάσεις του Συντάγματος, για όλα τα επικίνδυνα για τη Δημοκρατία κοινοβουλευτικά και νομικά πραξικοπήματα και για όλες τις άθλιες μεθοδεύσεις σε βάρος μου».