Η απόφαση για τη διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, αλλά ελήφθη ήδη από χθες.

Ο λόγος ήταν οι αναρτήσεις που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Τον προφανή λόγο τον ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας με τη φράση «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται». Η φράση από την ανακοίνωση του Θοδωρή Ζαγοράκη που εξελήφθη ως εκβιασμός ήταν η εξής: «Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι προσπάθησε να προσδώσει ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά στο πόρισμα μίας ανεξάρτητης αρχής όπως είναι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και έθεσε την παρουσία του στην ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία τον έστειλαν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, υπό την αίρεση της θετικής απόφασης για τον ΠΑΟΚ.