Με αφορμή την κατάθεση του τέως Οικονομικού Εισαγγελέα Π. Αθανασίου στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για σοκαριστικές λεπτομέρειες παραπέμπουν στη λειτουργία ενός παρακράτους, το οποίο είχε πρωταγωνιστή τον Δ. Παπαγγελόπουλο και ενορχηστρωτή το ΣΥΡΙΖΑ με στόχο πολιτικούς αντιπάλους αλλά και επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.

Οι αναφορές που φέρεται να έκανε ο Π. Αθανασίου στην κατάθεσή του στην Προανακριτική για τη σκευωρία της Νovartis έρχονται να προστεθούν σε αυτές της Ε. Ράικου, η οποία πέραν της ταύτισης του ονόματος του Δ. Παπαγγελόπουλου με το πρόσωπο που αναφέρεται ως «Ρασπούτιν», είχε καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ασκούσε πιέσεις και σε άλλους λειτουργούς της δικαιοσύνης.

Μάλιστα, είχε αναφέρει ότι οι πιέσεις αφορούσαν και άλλες περιπτώσεις εκτός της Νovartis για τις οποίες είτε ζητούσε να προχωρήσουν ακόμη και χωρίς στοιχεία είτε να μείνουν στα συρτάρια των εισαγγελέων. Η κατάθεση του Π. Αθανασίου επιβεβαιώνει ουσιαστικά το γεγονός με αποτέλεσμα η Ν.Δ. να θέτει πλέον ανοιχτά θέμα «παρακράτους» που επιχειρήθηκε να στηθεί στη δικαιοσύνη με στόχο πολιτικούς αντιπάλους, επιχειρηματίες, εκδότες ακόμη και δημοσιογράφους.

Η αναφορά του κ. Αθανασίου σύμφωνα με την οποία ο Δ. Παπαγγελόπουλος του είχε δηλώσει πως «την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου», ήταν και η αιτία να εκδοθεί ανακοίνωση στην οποία τονίζεται πως όλα όσα γίνονται γνωστά «παραπέμπουν στη λειτουργία ενός παρακράτους στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης που θυμίζει σκοτεινά καθεστώτα κι όχι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Ενός παρακράτους που φέρονται ως πρωταγωνιστής ο κ. Παπαγγελόπουλος και ενορχηστρωτής ο ΣΥΡΙΖΑ».

Καταλήγει δε σημειώνοντας ότι «η αντιμετώπιση αυτού του παρακράτους δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας»

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει:

«Ένας ακόμα κορυφαίος εισαγγελικός λειτουργός, ο τέως Οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, έρχεται να προστεθεί σε εκείνους που κατήγγειλαν τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για σκοτεινές μεθοδεύσεις κατά πολιτικών αντιπάλων της τότε κυβέρνησης αλλά κι επιχειρηματιών και δημοσιογράφων. "Την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου" δήλωνε σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες που κατέθεσε ο κ. Αθανασίου (μετά τις καταθέσεις Ράικου και Αγγελή) παραπέμπουν στη λειτουργία ενός παρακράτους στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης που θυμίζει σκοτεινά καθεστώτα κι όχι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Ενός παρακράτους που φέρονται ως πρωταγωνιστής ο κ. Παπαγγελόπουλος και ενορχηστρωτής ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιμετώπιση αυτού του παρακράτους δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».