Οι στόχοι της κυβέρνησης στην οικονομία το 2019 επιτεύχθηκαν και ο προϋπολογισμός του 2020 είναι σφικτός δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, την περίοδο 2015 – 2019 αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, σημειώνοντας ότι οι πολίτες κουβαλάνε από τα χρόνια της κρίσης και της υπερφορολόγησης πολλές υποχρεώσεις.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε επίσης πως θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις επενδύσεις ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να αρχίσει να «τσιμπάει» -όπως είπε- η κατανάλωση.

Αναφορικά με τις αντικειμενικές αξίες είπε ότι διαρθρωτική μεταρρύθμιση είναι αυτές να είναι σχεδόν ίδιες με την αξία του ακινήτου ενώ ανέφερε πως παρακολουθούνται οι δαπάνες των υπουργείων και ομάδες εργασίας κοιτούν τις δαπάνες και τα έσοδα του δημοσίου με στόχο να μειωθούν δαπάνες ώστε να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για τη μείωση της φορολογίας.

Τέλος ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι οι δημόσιες επενδύσεις ήταν χαμηλές τα προηγούμενα χρόνια ενώ για την προστασίας της πρώτης κατοικίας είπε ότι θα πρέπει να υπάρξουν κάποια κοινωνικά μέτρα που θα διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους.