Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη Πολιτική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες. Ήταν η πρώτη συνεδρίαση για τη νέα χρονιά όπου τέθηκαν οι βασικές προτεραιότητες του ΕΛΚ για την επόμενη πενταετία.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του ΕΛΚ, Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε ότι:

- συνεχίζεται για ακόμη ένα χρόνο η αναστολή της συμμετοχής του κόμματος του Ορμπάν (Fidesz) στο ΕΛΚ

- ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ένωσης Περιφερειών Ευρώπης (Committee of the Regions). Υπενθυμίζεται ότι ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε διεκδικήσει, ύστερα από πολύμηνες συζητήσεις με τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ και τον πρώην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, τη θέση αυτή για την Ελλάδα.

-θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο στην Ελλάδα και πιθανότατα στην Κρήτη, το Συνέδριο της Κ.Ο του ΕΛΚ, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

Στην Πολιτική Συνέλευση, συμμετείχαν εκτός από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη η Ελληνική αποστολή της ΝΔ που αποτελούνταν από τον Γραμματέα της Π.Ε της ΝΔ, Γιώργο Στεργίου, τον Βουλευτή Σερρών και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσο Χατζηβασιλείου και τον Σύμβουλο του Πρωθυπουργού, Θανάση Μπακόλα.