Τα Χανιά επισκέπτεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε νωρίτερα στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου ενώ έκανε στάση και στο Ρέθυμνο.

Ειδικότερα, μετά τις 17:30 έφτασε στην 115 Πτέρυγα Μάχης στο Ακρωτήρι, όπου υπεγράφη σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ, μια καθετοποιημένη εταιρεία στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με δραστηριότητα την Ανάπτυξη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση και Λειτουργία έργων ΑΠΕ. Η εταιρεία πραγματοποιεί δωρεά 3.5 εκατομμυρίων ευρώ στην 115 ΠΜ και το αεροδρόμιο Χανίων. Όπως συμπλήρωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Περιστέρης, προβλέπεται σχέδιο που θα εξοικονομεί ετησίως 400.000 ευρώ και θα αφορά ουσιαστικά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού, μονάδων συσσώρευσης ενέργειας, κάτι που το καθιστά το πρώτο στρατιωτικό αεροδρόμιο με μηδενική εκπομπή άνθρακα.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός μίλησε για τολμηρό και πρωτοπόρο πρόγραμμα, που δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει το δημόσιο για να μειώσει τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα. Σημειώνεται ότι το «παρών», σύμφωνα με το zapranews.gr, έδωσαν ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσος Βουλουδάκης και Γιάννης Κεφαλογιάννης.