Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο βρέθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, και μίλησε για την κυβέρνηση Τσίπρα αλλά και για το βιβλίο που γράφει, πυρήνας του οποίου – σύμφωνα με τον ίδιο – θα είναι η αλήθεια.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα το 2015 δεν είχε αντοχές. Άρχισε να εξαντλείται από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε», σημειώνει ο κ. Λαφαζάνης, το βιβλίο του οποίου θα αφορά στα γεγονότα του Α’ εξαμήνου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την ενδεχόμενη δημοσιοποίηση των συνομιλιών του Eurogroup και τα σχετικά usb sticks του Γιάνη Βαρουφάκη, αναφέρει ότι «πρέπει να δούμε τι περιλαμβάνουν. Όλο το πρόγραμμα των συνεδριάσεων του Eurogroup ή κάποια κομμάτια επιλεκτικά», ενώ προσθέτει ότι η δημοσιοποίησή τους «θα εκθέσει τον ίδιο τον Βαρουφάκη και την ελληνική κυβέρνηση. Και οι Γερμανοί θα εκτεθούν, αλλά ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται».

Μένοντας στην ίδια περίοδο μιλάει για απροετοίμαστη κυβέρνηση, και για μονομερείς ενέργειες του Γιάνη Βαρουφάκη. «Ξεκινάει το πρώτο Eurogroup και έρχεται η πρώτη μεγάλη οδυνηρή έκπληξη. Εκεί ο κ. Βαρουφάκης επεξέτεινε ενάντια στο πρόγραμμα που είχαμε την δανειακή σύμβαση του δευτέρου μνημονίου του Σαμαρά», τονίζει.

«Έχω την υποψία ότι μάλλον μονομερώς κινήθηκε ο Βαρουφάκης. Γιατί από συνομιλία με τον Τσίπρα κατάλαβα ότι και αυτός εν μέρει αιφνιδιάστηκε», επισημαίνει.

«Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό ο Βαρουφάκης. Πιέστηκε; Θεώρησε ότι έπαιρνε έτσι μία ανάσα; Προετοιμαστείτε, τους έλεγα. Θα δεχτούμε πίεση από τους Ευρωπαίους. Όταν λες θα καταργήσω τα μνημόνια πρέπει να έχεις και ένα σχέδιο. Έγινε η μεγαλύτερη κωλοτούμπα στην πολιτική ιστορία της ανθρωπότητας», σημειώνει ακόμη ο κ. Λαφαζάνης.