«Δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε τακτικισμούς αλλά για να δουλέψουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της ΠΕ της ΝΔ αποκλείοντας κάθε σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Ο πρωθυπουργός έκανε απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων κατά το πρώτο επτάμηνο της θητείας του και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας περί «επταμήνου της απάτης».

«Μέσα σε επτά μήνες η χώρα μας πέτυχε όσα δεν μπορούσαν να συμβούν τα προηγούμενα χρόνια. Και κάποιοι φαίνεται να επενδύουν στις επιτυχίες μας και θέλουν γρήγορες εκλογές. Κάνουν μεγάλο λάθος. Είμαστε ισχυροί και θα γίνουμε ακόμα ισχυρότεροι, πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας, η εφαρμογή του οποίου θα πείσει ακόμα περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε να κυβερνήσουμε ξανά. Αλλά αυτό θα γίνει στο τέλος της τετραετίας. Δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε τακτικισμούς αλλά για να δουλέψουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα.

Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να περιμένει πολύ μέχρι να ηττηθεί ξανά. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να αποστρατεύουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά τα προβλήματα της κοινωνίας και ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων θα συνεχιστεί με ορμή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε για τις προκλήσεις της κυβέρνησής του το επόμενο διάστημα.

Με αφορμή τα όσα είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Tae Kwon Do, ο πρωθυπουργός σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας οργάνωσε μία φιέστα που θύμισε πανάκριβη διαφήμιση χωρίς όμως προϊόν να προσφέρει. Η σκηνοθεσία, οι κάμερες από γερανούς, τα συνοδευτικά βίντεο, οι μεθοδικά μοιρασμένοι οπαδοί δεν μπόρεσαν να κρύψουν την πολιτική γύμνια του ομιλητή. Χωρίς γραβάτα, χωρίς επιχειρήματα. Καμία σοβαρή κριτική, καμία συγκεκριμένη θέση, καμία θετική πρόταση. Ύστερα από επτά μήνες στην αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας φαίνεται να μη διδάχθηκε ούτε από το μαύρο των πολιτών, ούτε από το πολύχρωμο των καιρών. Κοιτά πίσω, είναι πολύ πίσω. Στόχος του πλέον είναι μόνο να επικρατήσει η δική του γραμμή στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε