Ως τα μεσάνυχτα συνεχιζόταν η κατάθεση του Μ. Σαράφη στην προανακριτική της Novartis στα γραφεία της ΓΑΔΑ και κράτησε για πάνω από 8 ώρες.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας κατέθετε με αλλοιωμένη την φωνή του και σε διαφορετικό όροφο από τα μέλη της προανακριτικής.

Σύμφωνα με πηγές από την ΝΔ, ο πρόεδρος της προανακριτικής, Γ. Μπουγάς, έκανε αντιπαραβολή στον μάρτυρα με όσα έλεγε ο Φ. Δεστεμπασίδης στην επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας ανέφερε πως από τα όσα προκύπτουν ο μάρτυρας C1 είναι ο Δεστεμπασίδης, με τον μάρτυρα να απαντά πως μπορεί να είναι ο Φρουζής, κάτι το οποίο αντέκρουσε ο κ. Μπουγάς.

Ακολουθεί ο χαρακτηριστικός διάλογος που φέρονται να είχαν:

-Μπουγάς: Βάσει των απαντήσεων Δεστεμπασίδη, συμπίπτει ότι είναι ο C1 γιατί ο C1 ήταν ίδιο χρονικό διάστημα και ίδια ιδιότητα με τον Δεστεμπασίδη.
-Μάρτυρας: Μποτεί να είναι ο Φρουζής
-Μπουγάς: Μα ο Φρουζής δούλεψε ως το 2015, ενώ το έγγραφο του FBI αναφέρει ως τον Οκτώβριο του 2014 που είναι ο Δεστεμπασίδης. Γιατί καλύπτετε τον -Δεστεμπασίδη; Τον καλύψατε και με τον Βουλκίδη και τώρα. Μήπως υπάρχει κάτι που όλοι καταλαβαίνουμε και όχι εσεις;
-Μάρτυρας: Οχι, όχι. Να ελέγξει και τον Δεστεμπασίδη η εισαγγελέας.
-Μπουγάς: Τελική ερώτηση: Από όσα μας είπατε, γνώση για χρηματισμό πολιτικού προσώπου έχετε;
-Μάρτυρας: Οχι.

Από την άλλη μεριά, «δεν γνωρίζω τίποτα για πολιτικά πρόσωπα - όλα όσα έλεγα πιθανολογήσεις» υποστήριξε κατά την εξέτασή του απο την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε στην ΓΑΔΑ, ο μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» ενώ εξαιρεί από την υπόθεση NOVARTIS τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά καθώς επίσης και τους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα.

Υπενθυμίζεται οτι σήμερα στη 13:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση της μάρτυρος με το ψευδώνυμο «Αικατερίνη Κελέση» στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της NOVARTIS καθώς χτες, σε έναν εκ των βουλευτών που συμμετέχει στην επιτροπή, και πιο συγκεκριμένα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα, παρουσιάστηκε θέμα οικογενειακής φύσεως και ζήτησε να διακοπέι η διαδικασία.

Έτσι η εξέταση της «Κελέση» θα γίνει σήμερα, Τρίτη στο κτίριο της ΓΑΔΑ.