Για την ανησυχία που υπάρχει γύρω από την εξάπλωση του κοροναϊού και το φόβο μιας ανεξέλεγκτης πανδημίας μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag», τον Θανάση Φουσκίδη, τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και την Δάφνη Καραβοκύρη, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο υφυπουργός Υγείας, αναφέρθηκε στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο ιός σε περίπτωση που περάσει τα σύνορα της χώρας μας.
«Έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος», δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης και ζήτησε από τον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος και να ακολουθεί τις οδηγίες προφύλαξης.

Εξήγησε πως ο κοροναϊός προσομοιάζει σε μια μορφή γρίπης και πως είναι μια ήπια νόσος, η οποία συμπεριφέρεται σαν απλό κρυολόγημα.

«Έτσι πρέπει και να αντιμετωπιστεί», υποστήριξε ο υφυπουργός.

Μίλησε ξανά για τη σημασία των μέτρων προφύλαξης, αλλά και για τη στάση που πρέπει να κρατήσει ο κόσμος, που είναι αυτή της ψυχραιμίας και του καθησυχασμού.

«Μέχρι τώρα τα έχουμε πάει πάρα πολύ καλά, υπάρχει πλήρης ετοιμότητα των υγειονομικών δομών της χώρας και της Πολιτικής Προστασίας», δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης, ενώ για την Ιταλία υποστήριξε πως είναι σημαντικό ότι ο ιός είναι περιορισμένος σε συγκεκριμένες περιοχές και δεν έχει επεκταθεί.