Σε επιφυλακή βρίσκεται το υπουργείο Δικαιοσύνης και λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες σχετικά με τη λήψη έκτακτων μέτρων για τη διάδοση του κοροναϊού στους χώρους των δικαστηρίων της χώρας. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας έχει ήδη επικοινωνήσει με την ηγεσία της Δικαιοσύνης καθώς και με τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Γρίβα για την λήψη των κατάλληλων μέτρων στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, ενώ συμφωνήθηκε η συνεργασία με παράγοντες του ΕΟΔΥ, την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να ληφθούν όλα τα προληπτικά μέτρα στα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της χώρας.

Παράλληλα είχε δώσει εντολή, ήδη από χθες στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του ΔΣΑ κ. Δ. Βερβεσό για τον καλύτερο συντονισμό στη λήψη προληπτικών μέτρων στα Δικαστήρια για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα κοινοποιούμενη στον Υπουργό Υγείας Βασίλειο Κικίλια, προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία προληπτικά και προστατευτικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού στους χώρους των δικαστηρίων της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ αναφέρει ότι με δεδομένο ότι στους χώρους των δικαστηρίων των Αθηνών, ιδίως δε της πρ. Σχολής Ευελπίδων, εισέρχονται καθημερινά χιλιάδες πολιτών, δικηγόρων, δικαστών και δικαστικών γραμματέων, είναι αναγκαίο να ληφθούν άμεσα, κατάλληλα προληπτικά και προστατευτικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού.

Κατόπιν αυτού ζητεί να πραγματοποιηθεί αμελλητί απολύμανση στους χώρους των δικαστηρίων, να τοποθετηθούν αντισηπτικά στις γραμματείες, τις δικαστικές αίθουσες και τις τουαλέτες και να ληφθεί κάθε άλλο μέτρο που ήθελε κριθεί ενδεδειγμένο από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Υγείας. Ο ΔΣΑ έχει ήδη προμηθευτεί και τοποθετήσει αντισηπτικά στις αίθουσες του Συλλόγου στα δικαστήρια προς χρήση από τους συναδέλφους και τους υπαλλήλους του.