Διαδοχικές επαφές για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης πραγματοποιεί η ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), Αντώνιο Αυγερινό.

Ο κ. Μηταράκης ενημερώθηκε από τον κ. Αυγερινό για την προσφορά του ΕΕΣ στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος μέσω υπηρεσιών διερμηνείας και κοινωνικής πρόνοιας. Παράλληλα, διατύπωσε την ανάγκη να εξετάσουν από κοινού δυνατότητες συνέργειας για τη στήριξη των περιοχών που επηρεάζονται από την μεταναστευτική κρίση.
PHOTO-2020-03-03-14-51-30

Νωρίτερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος, πραγματοποίησαν, συνάντηση με τον Πρέσβη του Αφγανιστάν στην Ελλάδα, Mirwais Samadi.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν την ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση της κοινής πρόκλησης της μεταναστευτικής κρίσης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης επικεντρώθηκε στις μεγάλες μεταναστευτικές ροές που δέχεται η χώρα μας από το Αφγανιστάν, αλλά και στην πρόθεση της ελληνικής Κυβέρνησης να βελτιώσει τις διαδικασίες επιστροφών όσων Αφγανών μεταναστών δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Samadi ανέφερε ότι η πρεσβεία του Αφγανιστάν συμβάλλει ενεργά μέσω ανακοινώσεων στην αποθάρρυνση Αφγανών να εισέλθουν παράνομα στη χώρα.
5050157__1_