Τον ρόλο του δικαστή αποφάσισε να υποδυθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μετά από εκείνον του πολιτικού τραμπούκου του Αλέξη Τσίπρα.

Ο μπροστάρης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια ομιλίας σε κομματικό ακροατήριο στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, αφού προανήγγειλε ότι τη δεύτερη φορά που θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι αλλιώς, εννοώντας τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, μπήκε σε ρόλο δικαστή για την υπόθεση της Novartis, βάζοντας φυλακή τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, για τους οποίους η έρευνα της Δικαιοσύνης είναι σε εξέλιξη, αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα για τους οποίους η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

«Αυτή τη στιγμή έπρεπε και ο Λοβέρδος και ο Άδωνις και ο Αβραμόπουλος. Και σταματώ σε αυτούς τους τρεις, αλλά και για τον Σαμαρά θα μπορούσα να πω και για τον Στουρνάρα και για διάφορους άλλους και για τον Σαλμά (…) θα έπρεπε να είναι πολύ καιρό στη φυλακή» ανέφερε ο «δικαστής Πολάκης» αμφισβητώντας την απόφαση της Δικαιοσύνης για τους δύο τελευταίους και προσπαθώντας να την επηρεάσει για τους τρεις πρώτους.

Ο «αψύς Πολάκης» μάλιστα αφήνει ένα υπονοούμενο το οποίο προκαλεί πολλά ερωτήματα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κάνει λόγο για λογαριασμούς που έχουν βρεθεί λέγοντας «κι αλλού έχουν βρεθεί αλλά δεν έχουν ασκηθεί ακόμη (ενν. διώξεις)» με το εύλογο ερώτημα να είναι από πού και πώς γνωρίζει ένας πρώην υπουργός τι γίνεται σε μία εν εξελίξει έρευνα της Δικαιοσύνης.