kaili_eva_kinal
Πολιτική

«Πυρά» Καϊλή κατά Πολάκη και σπόντες για το ΚΙΝΑΛ: H συμπεριφορά του οφείλει να καταδικαστεί απ'όλους μας χωρίς μισόλογα

Με άρθρο στα «ΝΕΑ», η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής παίρνει σαφή θέση για τα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη, αφήνοντας αιχμές για τη στάση που κράτησε το κόμμα της

Με άρθρο - παρέμβαση στα «ΝΕΑ», η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και νεοεκλεγείσα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, καταδικάζει την «απόπειρα ευτελισμού της Βουλής» από τον Παύλο Πολάκη και παίρνει θέση για τη σκευωρία Novartis.

Ειδικότερα, η ίδια άφησε αιχμές για το Κίνημα Αλλαγής που κράτησε «ίσες αποστάσεις» από την συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη εντός του Κοινοβουλίου, τονίζοντας ότι: «Η τοξικότητα την οποία επιχειρεί να επιβάλει στην πολιτική σκηνή με πραξικοπηματικό και άξεστο τρόπο ένας βουλευτής οφείλει να καταδικαστεί από όλους μας χωρίς μισόλογα». Πηγαίνει μάλιστα ακόμη πιο πέρα, χαρακτηρίζοντας τις απειλές Πολάκη (εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη, για τη Novartis) «διαρκή αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας των θεσμών, ακόμη και εντός Βουλής, με την ωμή απειλή πολιτικής εμπλοκής στο έργο της Δικαιοσύνης και της ανάσυρσης μιας υπόθεσης που αρχειοθετήθηκε, είναι ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία μας και δεν μπορεί να μένει ατιμώρητη».

Aναλυτικά το άρθρο της 

Σε κάθε απόπειρα ευτελισμού της Βουλής είθισται να εφαρμόζεται ο κανονισμός λειτουργίας της. Μετά τα όσα ανεκδιήγητα εκτυλίσσονται αυτός τις ημέρες, αναδεικνύεται η ανάγκη για ενίσχυση του κανονισμού της Βουλής, ώστε η ασέβεια να επισύρει παραδειγματικές αποτρεπτικές ποινές, όμοιες με εκείνες άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Στο Ευρωκοινοβούλιο η εκτός θέματος ομιλία, η παραβίαση του χρόνου ομιλίας, οι ανεπίτρεπτοι χαρακτηρισμοί και συμπεριφορές είναι ικανοί λόγοι ώστε το Προεδρείο να εγκαλέσει έναν ομιλητή, να του αφαιρέσει τον λόγο, να κλείσει ακόμη και το μικρόφωνό του, να προτείνει την απομάκρυνσή του από την αίθουσα, μέχρι και να ζητήσει τη διακοπή της συνεδρίασης, για να επαναφέρει την τάξη, ενώ έχει τη δυνατότητα να εισηγηθεί στην Πρόεδρο την επιβολή ποινής περικοπής μισθού, αναλόγως της σοβαρότητας του περιστατικού.

Η τοξικότητα την οποία επιχειρεί να επιβάλει στην πολιτική σκηνή με πραξικοπηματικό και άξεστο τρόπο ένας βουλευτής οφείλει να καταδικαστεί από όλους μας χωρίς μισόλογα. Καθένας που μπορεί να πέσει θύμα βίαιης λεκτικής επίθεσης μπορεί να καταθέσει αγωγή για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση, όμως οι ακραίες προσβολές που πλήττουν το κύρος των θεσμών δεν μπορεί να μην απαντηθούν πολιτικά με τη θωράκιση της λειτουργίας της Βουλής, έστω αντιγράφοντας και εφαρμόζοντας τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου. Ακόμη και οι γνωστοί θρασύδειλοι ίσως έτσι τον σεβαστούν.

Εκτός των άλλων, η διαρκής αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας των θεσμών, ακόμη και εντός Βουλής, με την ωμή απειλή πολιτικής εμπλοκής στο έργο της Δικαιοσύνης και της ανάσυρσης μιας υπόθεσης που αρχειοθετήθηκε, είναι ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία μας και δεν μπορεί να μένει ατιμώρητη.

Τα όσα παρακολουθούμε καθιστούν επιπλέον αναγκαίο τον ταχύ καταλογισμό ευθυνών όσων εμπλέκονται και όσων σιγοντάρουν τη σκευωρία Νονartis, που διέσυρε 10 πολιτικά πρόσωπα με στόχο την πολιτική και ηθική εξόντωσή τους, ενώ συνεχίζεται να παραβιάζεται διαρκώς το τεκμήριο αθωότητάς τους.

Δέκα άνθρωποι βρέθηκαν στο στόχαστρο μιας συμμορίας που υποχθόνια επιχείρησε να πλήξει ανεπανόρθωτα τη ζωή, την υπόληψη και την τιμή τους. Η επίθεση όπως αυτή σε Στουρνάρα, Βενιζέλο, Κουτρουμάνη, Λοβέρδο, Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο, Σαμαρά, Πικραμμένο, Λυκουρέντζο, Σαλμά απαντάται μόνο σε στυγνά απολυταρχικά καθεστώτα και δεν επιτρέπεται να «αρχειοθετηθούν» οι ευθύνες όσων συντόνισαν μια τέτοια εξτρεμιστική επίθεση σπίλωσης των πολιτικών τους αντιπάλων.

Η παρέα που ελέγχει τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει εγκλωβίσει ιστορικά στελέχη της Αριστεράς στοχοποιεί όποιον αναδεικνύει τις ωμές και κυνικές μηχανορραφίες της ακόμη και αν είναι στέλεχός τους. Προβλέπεται μάλιστα να ενταθούν οι διαρκείς προσβολές που εκτοξεύονται, γιατί βρίσκονται σε αποδρομή, με την εκτιμώμενη επιστροφή του ΠΑΣΟΚ ως επιλογή αξιοπρέπειας όσων εγκλωβίστηκαν σε ένα κάποτε αντισυστημικό κόμμα. Η έλλειψη επιχειρημάτων, η έλλειψη πολιτικού πολιτισμού, τους οδηγεί σε μια νέα σύγκρουση με την πραγματικότητα που ελπίζουμε πως σύντομα θα τους στείλει στα ασήμαντα ποσοστά που κατέχουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη, γιατί δεν αρκεί μια συγνώμη.