Στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Forum, που διεξήχθη στο Βερολίνο, ως εισηγητής συμμετείχε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας. Κατά την εισήγησή του παρουσίασε τα πεπραγμένα των πρώτων μηνών του Υπουργείου Ανάπτυξης στους τομείς της Έρευνας, της Καινοτομίας και της Τεχνολογίας σε ένα κοινό που αποτελείτο από Επιχειρηματίες, startup επιχειρήσεις, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη (και από τις δυο χώρες), ερευνητές και υποψήφιους επενδυτές.

Ο κ. Δήμας κατά την διάρκεια της παρουσίασής του, αφού πρώτα περιέγραψε την Πολιτεία Καινοτομίας που ιδρύεται στην Αττική και την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα που θα χαρτογραφήσει το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων, τόνισε την σημασία και την προοπτική της διεύρυνσης των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες στους τομείς της Έρευνας της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας.

Ακολουθεί απόσπασμα από τις δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστου Δήμα:

«Στόχος μας είναι η ενίσχυση των διμερών σχέσεων με χώρες άμεσου στρατηγικού ενδιαφέροντος. Πιο συγκεκριμένα επιδιώκουμε από κοινού με τους Γερμανούς ομολόγους μας να διευρύνουμε τις ήδη πολύ ισχυρές Οικονομικές μας σχέσεις, αφού όπως διαπιστώνεται πλέον και εσείς, η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της την περίοδο της Οικονομικής Κρίσης και ο λόγος που είμαστε εδώ σήμερα, παρουσία του Πρωθυπουργού, είναι για να σας αναδείξουμε τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που εμφανίζει σήμερα η Ελλάδα για άμεσες Επενδύσεις. Είναι η εποχή που η Ελλάδα σημειώνει άνοδο σε όλους του οικονομικούς δείκτες και επιστρέφει στον χάρτη της Ανταγωνιστικότητας. Έχει έρθει λοιπόν η στιγμή να διευρύνουμε το φάσμα της συνεργασίας μας σε τομείς όπως η Έρευνα η Καινοτομία και η Επιχειρηματικότητα και να ανταπεξέλθουμε από κοινού στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής όπως η Κλιματική Αλλαγή, η ανάσχεση του «brain drain», ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η προσαρμογή στην εξατομικευμένη Ιατρική Ακριβείας και η Εθνική, Ευρωπαϊκή Άμυνα.»

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ελληνο-Γερμανικό Οικονομικό Forum έκλεισαν οι δυο ηγέτες των χωρών, κ. Κυριακός Μητσοτάκης και η κα Angela Merkel.