Καμία ακραία στάση δεν δέχεται η κυβέρνηση τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κων. Βλάσης, απαντώντας στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία ζήτησε την καταδίκη όσων στοχοποιούν κόμματα και εφημερίδες που έχουν άλλες φωνές.

Με αφορμή επίκαιρη ερώτησή της για την πορεία τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κ. Αναγνωστοπούλου είπε ότι περιμένει από την κυβέρνηση να καταδικάσει οτιδήποτε παραβιάζει το κράτος δικαίου και το θέτει σε αμφισβήτηση, ιδίως όταν κόμματα και εφημερίδες στοχοποιούνται ως ο εσωτερικός εχθρός. Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα για τη Δημοκρατία, όταν ακούγονται άλλες φωνές, να στοχοποιούνται ως εσωτερικός εχθρός, είπε η κ. Αναγνωστοπούλου.

«Δεν δεχόμαστε καμία ακραία στάση» και το έχουμε αποδείξει ακόμα και με διαγραφές στελεχών μας, τόνισε ο κ. Βλάσης.

Απαντώντας στην ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Αποδήμου Ελληνισμού είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την εφαρμογή της Συμφωνίας, ενώ, οσάκις διαπιστώνονται καθυστερήσεις, ελλείψεις ή στρεβλώσεις από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει στις δέουσες ενέργειες. Τόνισε παράλληλα, ότι η χώρα μας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην πολύπλευρη ανάπτυξη σχέσεων με τη γείτονα, και τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης αμοιβαίως επωφελούς στρατηγικής σχέσης σε διμερές επίπεδο, όπως άλλωστε ρητώς προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών.