Ξεκάθαρη θέση στη μεγάλη δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες τις τελετουργίες της Εκκλησίας και το αν και κατά πόσο υπονομεύουν τις προσπάθειες των υγειονομικών αρχών για περιορισμό της διασποράς του κοροναϊου, πήρε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι χρειάζεται από όλους τους πολίτες ψυχραιμία, τήρηση των προληπτικών μέτρων και υπακοή στους κανόνες των επιστημόνων,  ενώ ξεκαθάρισε ότι από τα μέτρα εξάπλωσης του ιού δεν εξαιρείται ούτε η εκκλησία.

Επίσης, χαρακτήρισε «σωστή κίνηση το κλείσιμο των σχολείων», λέγοντας ότι «θα έπρεπε να είχε αποφασιστεί νωρίτερα», ενώ σε ό, τι αφορά στις οικονομικές επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορονοϊού, είπε ότι «τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν είναι επαρκή για την κάλυψη επιχειρήσεων και εργαζόμενων που θα πληγούν», ενώ επισήμανε ότι «πρέπει να υπάρξει αλλαγή στον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα και ενίσχυση της οικονομίας και της κοινωνίας».



Στη συνέχεια η πρόεδος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε να ενισχυθεί τώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με έκτακτες προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, τονίζοντας  ότι «Παρά την προσπάθεια του προσωπικού οι πολίτες ταλαιπωρούνται, καθώς βλέπουμε ότι όλοι, ακόμη και όσοι το επέκριναν παλαιότερα, προστρέχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας».

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, η κα Γεννηματά έκανε λόγο για εκβιασμό του Ερντογάν απέναντι στην Ευρώπη για τα δικά του ζητήματα, εκμεταλλευόμενος το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό», σημειώνοντας ότι «προσπαθεί παράλληλα να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα. Επομένως πρέπει να μην ξεχνούμε ότι τα δύο αυτά θέματα είναι αλληλένδετα».

«Εγώ ζητούσα από τον κ. Μητσοτάκη, εδώ και μήνες, την φύλαξη των συνόρων, καθώς βλέπαμε να περνούν διάφοροι άνθρωποι χωρίς χαρτιά. Πάρα πολύ καλά κάνουμε και φυλάμε τα σύνορα μας. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Τα σύνορα μας είναι και ευρωπαϊκή υπόθεση», επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

Αναφερόμενη στην διαχείριση του Μεταναστευτικού από την Κυβέρνηση, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είπε ότι «σήμερα είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα, που όμως κινδυνεύει να γίνει εθνική τραγωδία, διότι μέχρι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε τα χνάρια του κ. Τσίπρα», αναφερόμενη στην Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας του 2016.