Διάγγελμα αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης μετά τη χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη που είχε με τους Ευρωπαίους ομολόγους του με πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους πολίτες με στόχο την ευαισθητοποίησή τους ακόμη περισσότερο για να τους καθησυχάσει σχετικά με την κατάσταση που επικραττεί στη χώρα, για να ζητήσει την ευλαβική τήρηση των μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί, οι φορείς και το κράτος, αλλά και την ανακοίνωση νέων μέτρων προστασίας των πολιτών.

Μάλιστα, στο πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr θα περιλαμβάνονταν και μέτρα που θα σχετίζονται με τις γιορτές του Πασχα. Σύμφωνα με πληροφορίες επ αυτού υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για πλήρη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, σε συνεργασία με τους επιστήμονες, οι οποίοι προειδοποιούν για τις επιπτώσεις από την εξάπλωση τους ιού και τις δυσκολίες που προκαλεί στον πληθυσμό.

Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποιεί μπαράζ συσκέψεων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού με φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση και φυσικά τους αρμόδιους υπουργούς.

Αναλυτικότερα τις 11:30 είχε συνάντηση με τους περιφερειάρχες, στους οποίους θα γίνει ενημέρωση από τους κ. κ. Βασίλη Κικίλια, Νίκη Κεραμέως, Νίκο Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορονοϊό και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση αναφορικά με τον συντονισμό κυβέρνησης-αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του ιού.

Επίσης, ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα συναντάται κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν απαιτείται, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Στις 17:00, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκη, με βασικό αντικείμενο την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ιταλία.

Μέτρα της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το γενικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορονοϊού.