Σε νέα δήλωση για την κρίση που έχει προκαλέσει ο κοροναϊός στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 19:30 το απόγευμα.

Ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει για ακόμη μία φορά να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους Έλληνες πολίτες τονίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης και να υπενθυμίσει ότι… «μένουμε σπίτι».

Ακόμη ένας λόγος είναι τα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοινώθηκαν χθες από τους αρμόδιους υπουργούς Χρήστο Σταϊκούρα, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση προς τις επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους και τα νοικοκυριά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρεται αρκετά σε αυτά.

Τέλος ακόμη ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα είναι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και η μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης με την ένταξη της Ελλάδας σε αυτό. Μάλιστα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο στόχος επετεύχθη έπειτα από προσωπική παρέμβαση και τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με την επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Διαγγέλματα Μητσοτάκη για τον κοροναϊό κάθε εβδομάδα

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό την περασμένη Τρίτη τονίζοντας ότι «είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό που δεν είναι όμως ανίκητος». Στο διάγγελμα ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στα μέτρα που έλαβε η χώρα, και προειδοποίησε ότι το επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται. «Γι’ αυτό και θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί. Και θα πρέπει όλοι να δείξουμε πειθαρχία», είχε σημειώσει.

Σημειώνεται πως όπως έγραφαν από χθες τα parapolitika.gr είναι πιθανό ο πρωθυπουργός να απευθύνει διαγγέλματα προς τον ελληνικό λαό σε τακτά χρονικά διαστήματα και για όσο διαρκεί η κρίση με τον κοροναϊό.


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα