Σε κατάσταση παράκρουσης βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλου, να προκαλεί πολιτικό σάλο, καθώς δηλώνοντας συμπαράσταση προς τον αδελφό του, που συμμετείχε σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο, διαφοροποιείται και από την θέση του Αλέξη Τσίπρα, που δήλωνε ότι «καλώς έκλεισαν τα σύνορα».

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να πλησιάσει την λογική της πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών και να μην σταθεί και πάλι απέναντι από την κοινωνία, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλά για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις ελληνικές αρχές που κρατούν κλειστά τις πύλες εισόδου προκειμένου να αναχαιτίσουν τις επιδιώξεις του καθεστώτος Ερντογάν.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τζανακόπουλος απαντώντας στην κριτική που του άσκησε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης για την συμμετοχή του αδελφού του σε διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω απο την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο όπου όπως υποστήριξε ο υπουργός οι συγκεντρωμένοι φώναζαν και «Ελληνες φονιάδες των λαών», είπε: «Είμαι υπερήφανος και την συνυπογράφω την παρουσία», σημειώνοντας «αυτό που φώναζαν είναι ότι απέναντι στον Ερντογάν δεν μπορεί να υψωθεί μια Ευρώπη φρούριο».

 

Η τοποθέτηση του κ. Τζανακόπουλου προκάλεσε και την αυστηρή παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου: «ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι διαφωνεί πλήρως με την πολιτική των κλειστών συνόρων. Είναι απαράδεκτο να ακούγονται αυτά την στιγμή που οι άνθρωποί μας παλεύουν στα σύνορα».

Απο τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης επιχείρησε να δικαιολογήσει την κατάσταση  λέγοντας «είναι σαφής και καθαρή η δήλωση του Αλ. Τσίπρα χθες. Είναι σαφές και κατηγορηματικό αυτό που είπε ο κ. Τζανακόπουλος», ωστόσο, λαμβάνοντας και πάλι τον λόγο ο κ. Τζανακόπουλος επέμεινε στα περι παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων.