Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr. εκείνο που σκέφτεται ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι να εισηγηθεί αύριο Δευτέρα, στην Ιερά σύνοδο την τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών για το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Από την πλευρά της εκκλησίας, θα συμμετέχουν ένας ιερέας και ένας ψάλτης. Ακολούθως θα παραμένουν ανοικτοί οι ναοί αν θέλει να προσκυνήσει κάποιος. Με αυτόν τον τρόπο δεν παραβιάζεται το Σύνταγμα και πιο συγκεκριμένα τα άρθρα που αφορούν την θρησκευτική ελευθερία των πολιτών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αν υπάρξει αντίδραση στην Ιερα σύνοδο θα συγκαλέσει την ιεραρχία . Υπενθυμίζεται πως στην Ιερα σύνοδο μετέχουν 12 αρχιερείς ενώ σε ολόκληρη την ιεραρχία 82.

Σημειώνεται πως στην επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ο Αρχιεπίσκοπος έδειξε διάθεση συνεργασίας ενώ τονίζεται οτι τις τελευταίες μέρες, έχει ενημερωθεί από τους επιστήμονες για τους κινδύνους που εγκυμονεί η συνάθροιση των πιστών στους ναούς. Τα στοιχεία  αυτά πρόκειται να τα θέσει υπόψιν των 12 αρχιερέων στην αυριανή συνεδρίαση της Ιερεας συνόδου.