Η ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, φέρνει και αλλαγές στην διάρθρωση, τη δομή και την οργάνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Μία από τις πρώτες αλλαγές, είναι η παραίτηση του Πρέσβη ε.τ Γεωργίου Γεννηματά, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Ο κ. Γεννηματάς, είχε διορισθεί στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο το 2015.

Ο κ. Γεννηματάς, έχει μακρόχρονη διαδρομή στο διπλωματικό Σώμα, υπηρετώντας σε πολλές θέσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Υπήρξε πρέσβης στη Δαμασκό και τη Λισσαβόνα, επιτετραμμένος της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, πρεσβευτής - σύμβουλος στη Μόσχα ενώ αφυπηρέτησε από την θέση του πρέσβη της χώρας μας στην Αγκυρα. Από το 2001 έως και 2005 εκτέλεσε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντού Πολιτικών Υποθέσεων και Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών

Ο κ. Γεννηματάς γεννήθηκε στον Πειραιά το 1945. Σπούδασε Νομικά στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εισήλθε στο Διπλωματικό Σώμα το 1972.

Στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακκελαροπούλου, επέλεξε τον Πρέσβη Βασίλειο Παπαδόπουλο.

Ο Βασίλειος Παπαδόπουλος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακά στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στη Γαλλία. Το 1985 διορίστηκε ως Ακόλουθος Πρεσβείας στο διπλωματικό κλάδο του Υπουργείου Εξωτερικών. Ο Βασίλειος Παπαδόπουλος, έχει υπηρετήσει στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, κυρίως σε Διευθύνσεις για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενώ στο εξωτερικό, έχει υπηρετήσει στο Προξενείο Σαν Φρανσίσκο, στην Πρεσβεία Κιέβου, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη (Νέα Υόρκη), στην Πρεσβεία Μπανγκόκ, και ως Πρέσβης στο Κίεβο και το Βουκουρέστι. Επίσης, έχει διδάξει επί σειρά ετών στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών.