Αναφορικά με το κλείσιμο των σχολείων ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα αλλά και για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να γίνονται τα μαθληματα εξ αποστάσεως, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Secret” με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, κος Βασίλης Διγαλάκης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Διγαλάκης δήλωσε ότι το «κλείσιμο των σχολείων είναι κάτι που η Ελλάδα έκανε από τους πρώτους και αυτή τη στιγμή οι περισσότερες χώρες έχουν ακολουθήσει».

Αναφερόμενος στη διακοπή της λειτουργίας της εκπαιδευτικής λειτουργίας με φυσική παρουσία, ο κ. Διγαλάκης επισήμανε ότι «φυσικά υπάρχει ο προγραμματισμός» εξηγώντας ταυτόχρονα ότι «το υπουργείο πήρε πρωτοβουλία για να προχωρήσει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Ακόμη ανέφερε πως «την περασμένη Παρασκευή έγινε μια πιλοτική εφαρμογή σε ένα Λύκειο». Παράλληλα δήλωσε ότι «σήμερα πρόκειται να βγουν οδηγίες για όλα τα σχολεία και ξεκινάει η εκ αποστάσεως εκπαίδευση ξεκινώντας από την Γ Λυκείου και θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες τάξεις». «Στόχος είναι να μην διακοπεί η επαφή των μαθητών με τους καθηγητές και τη διδασκαλία», τόνισε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων υπογράμμισε ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες που ανακοινώνονται σήμερα για τη συμμετοχή των Λυκείων και των Γυμνασίων σε αυτό το μέτρο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης», το οποίο όπως είπε «θα επεκταθεί παντού εφόσον χρειαστεί».

Όσον αφορά την τεχνική δυνατότητα, ο κ. Διγαλάκης ανέφερε ότι «βεβαίως και υπάρχει», καθώς όπως είπε «υπάρχουν τρεις εταιρείες οι οποίες χωρίς κόστος για τον έλληνα φορολογούμενο πρόσφεραν τις πλατφόρμες τους, οι οποίες είναι πλατφόρμες μέσω του cloud άρα μπορούν να εξυπηρετήσουν πρακτικά όλη τη διδασκαλία για όλα τα σχολεία».

«Είναι πολύ δυναμικό το φαινόμενο το πως εξελίσσεται, έχουν ήδη ανακοινωθεί μέτρα που αν χρειαστεί θα ληφθούν όπως είπε η υπουργός ότι μπορεί να μειωθεί της η διάρκεια της ώρας διδασκαλίας, να αξιοποιηθούν Σάββατα, μέρος των διακοπών του Πάσχα αλλά όλα αυτά τα βλέπουμε δυναμικά ανάλογα με το πόσο θα διαρκέσει», κατέληξε ο ίδιος.



ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα