Για το σχέδιο της κυβέρνησης προκειμένου να προστατευτούν οι πολίτες από την απειλή κοροναϊού ενημέρωσε, μέσω τηλεδιάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το κυβερνητικό σχέδιο, απάντησε στις ερωτήσεις του και τόνισε ότι οποιαδήποτε εποικοδομητική πρόταση για την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι καλοδεχούμενη, τόσο από τον ίδιο όσο και από τα αρμόδια υπουργεία.

Και οι δύο ωστόσο τόνισαν τη σημασία του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι» προκειμένου οι πολίτες να προστατεύσουν οι ίδιοι τόσο τον εαυτό τους όσο και τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά και τους άλλους συμπολίτες τους.

Σημειώνεται ότι ακολούθησε βίντεο κλήση και με την Φώφη Γεννηματά την οποία ενημέρωσε επίσης  για τις εξελίξεις στην προσπάθεια της χώρας να λάβει μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τον κύκλο ενημερωτικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον κοροναϊό, θα έχει αύριο Τρίτη τηλεδιασκέψεις με τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 13:00, και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, στις 13:30.

Την Τετάρτη, στις 11:00, ο Πρωθυπουργός θα έχει επίσης τηλεδιάσκεψη με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.



ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα